ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


ΙΣΤΟΡΙΑ

» Αρχική » ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ » BOTTECCHIA » ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποδήλατα Podilato.eu - Ποδήλατα Bottecchia - Ιταλικό Ποδήλατο από το 1919 - Bottecchia Bicycles

Una Storia Italiana che parte da molto lontano
(Μία Ιταλική ιστορία που έρχεται από πολύ μακριά)
 
 
Ο Ottavio Bottecchia, ο πρώτος ιταλός που κέρδισε δύο φορές τον Γύρο Γαλλίας και ο πρώτος ποδηλάτης που φορούσε την κίτρινη φανέλα από το πρώτο έως το τελευταίο ετάπ. Ένα μύθος της ποδηλασίας στα χρόνια των πρωτοπόρων. Stefano Garzelli, ένας σύγχρονος μύθος. Νικητής του Γύρου Ιταλίας το 2000 και κάτοχος πολλών άλλων επιτυχιών, συνοδοιπόρος και φίλος του Marco Pantani, καθώς και νικητής του Terreno-Adriatico. Ottavio και Stefano, δύο πρωταθλητές γεννημένοι να κερδίζουν, να πετούν πάνω στο ποδήλατο με την όψη ενός αγέροχου αετού, σύμβολο των ποδηλάτων RepartoCorse της Bottecchia, συνώνυμο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης ιστορίας. Bottecchia, γεννημμένο να πετά, καταδικασμένο να κερδίζει.

 
Ottavio Bottecchia

Ο Ottavio Bottecchia γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1894 στο Borgo S.Martino di Colle Umberto της περιοχής του Τρεβίζο. Από νεαρή ηλικία, ο Ottavio κατέκτησε πλήθος επάθλων σε αγώνες. Νικητής του 11ου ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας (Giro d’ Italia) ήταν ο Costante Girardengo, όμως στον ίδιο αγώνα ο Ottavvio Bottecchia τερμάτισε πέμπτος στη γενική κατάταξη και πρώτος στην ατομική. Το 1923 στον Γύρο της Γαλλίας (Tour de France) έχουμε την πρώτη μεγάλη έκπληξη: από την αρχή του πρώτου ετάπ (αγωνιστική ημέρα) μέχρι και τον τερματισμό του στο 381ο χλμ της διαδρομής Παρίσι-Χάβρη, ο Bottecchia βρίσκεται στη δεύτερη θέση από 200 και πλέον συμμετέχοντες. Οι γάλλοι fan τον επευφημούν: ”Bottescia’ Bottescia” σε όλα τα ετάπ, ο Γύρος της Γαλλίας τελειώνει και ο Bottecchia κερδίζει τη δεύτερη θέση.
 
Το 1924, ο Bottecchia βρίσκεται στην καλύτερη φυσική του κατάσταση, ποδηλατεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο σε κάθε κλίση, με άριστο αναπνευστικό και ιδιαίτερα καλή διάθεση. Η πρώτη σελίδα της «Gazzetta dello Sport» της 22ας Ιουλίου γράφει με τεράστια γράμματα: «Ο Bottecchia κέρδισε θριαμβευτικά τον Γύρο της Γαλλίας και πέτυχε το στόχο που μάταια κυνηγούσαν οι πιο γρήγοροι ιταλοί εδώ και 20 χρόνια». Ο Bottecchia είναι όχι μόνο ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε τον Γύρο Γαλλίας, αλλά και ο πρώτος ποδηλάτης στην ιστορία που φόρεσε την κίτρινη φανέλα (του προπορευόμενου) από το πρώτο έως και το τελευταίο ετάπ!

Το επόμενο έτος, στον τερματισμό του 20ου Γύρου της Γαλλίας, μόνο 49 από τους 130 συμμετέχοντες κατάφεραν να επιστρέψουν στο Parc des Princes και ο Bottecchia τερμάτισε πρώτος με διαφορά πάνω από 54 λεπτά. Για ακόμη μία φορά στο Παρίσι ο Bottecchia στέφεται νικητής και αλλάζει το μέλλον του ιταλικού αθλητισμού και ιδιαίτερα της ιταλικής ποδηλασίας, που βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της. Την 15η Ιουνίου 1927 και σε ηλικία μόνο 33 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από 13 ημέρες αγωνίας σε νοσοκομείο της Gemona del Friuli και ύστερα από επίθεση που δέχθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ ποδηλατούσε.


Η πορεία ενός θρύλου στο χρόνο

1919 – O Teodoro Carnielli ιδρύει την εταιρία κατασκευής ποδηλάτων με την ονομασία Cicli Carnielli.
1924 – Ο Ottavio Bottecchia κερδίζει τον 'Tour de France'.
1925 – Ο Ottavio Bottecchia κερδίζει για ακόμη μία φορά τον 'Tour de France'.
1926 – Ο Ottavio Bottecchia ξεκινά την παραγωγή αγωνιστικών ποδηλάτων, βασισμένα στην αγωνιστική του εμπειρία, σε συνεργασία με τον Teodoro Carnielli.
1927 – Ο Ottavio Bottecchia πεθαίνει.
1930 – Η οικογένεια Carnielli, που ανέλαβε την επιχείρηση, κάνει την Bottecchia, πρωτοπόρο εταιρεία στην Ευρώπη και ξεκινά εξαγωγές στην Αμερική, με μεγάλη επιτυχία. Τα ποδήλατα Bottecchia κατακτούν την αγορά, αλλά και πολλές νίκες σε αγώνες.
1957-1978 – Πολλοί διάσημοι ποδηλάτες κερδίζουν σημαντικούς αγώνες και τοποθετούν την Bottecchia στην κορυφή των κατασκευαστών ποδηλάτων. Μεταξύ αυτών οι: L.Bobet, G. Nencini, G. De Rosso, M. Dancellini, R. Atig, G.Motta, G.Saronni, G.B Baronchelli, Pinarello and G. Lemond.
1973 – Η Bottecchia κατασκευάζει το πρώτο σπαστό ποδήλατο στην ιστορία του ποδηλάτου, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη.
1979 – Ο Guiseppe Saronni κερδίζει τον Giro D'Italia με ποδήλατο Bottecchia.
1989 – Ο Greg Lemond κερδίζει τον 'Tour de France' με ποδήλατο Bottecchia.
1997 – Η Bottecchia εξαγοράζεται από την οικογένεια Turato, η οποία έχει δύο γενιές ιστορία στην κατασκευή ποδηλάτων.
2006 – Οι πωλήσεις ποδηλάτων Bottecchia ξεπερνούν τις 50.000 στην Ευρώπη και η εταιρεία κοιτάζει πλέον σοβαρά τις εξαγωγές εκτός Ευρώπης σε Αμερική, Ασία και Ειρηνικό.
2006 – Η Bottecchia αποκτά αποκλειστικούς αντιπροσώπους σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
2006 – Η Bottecchia κατακτά τον Giro D'Italia στην κατηγορία U-23 με το Bottecchia Shark 750.
2009 – Η Bottecchia αντιπροσωπεύεται και στην Ελλάδα, αποκλειστικά από τα ποδήλατα Michaello. 
2010 - Ο Garzelli με το Bottecchia Supernova, θριάμβευσε στο 16ο Ετάπ του 93ου Γύρου Ιταλίας στις 25 Μαίου 2010 στη πιο σκληρή διαδρομή Plan de Corones, σε ένα υψόμετρο 2.273m. Το ίδιο έτος στέφεται νικητής του θρυλικού αγώνα Tιrreno-Adriatico.
2011 – Ο Garzelli με το Bottecchia Emme2, μετά την επιτυχημένη του πορεία σε όλη την διάρκεια του 94ου Γύρου Ιταλίας κατακτά την πράσινη φανέλα, ως νικητής των αναβάσεων.
2012
- Η Bottecchia γίνεται χορηγός των Ιστορικών επαγγελματικών ομάδων Amore e Vita από την Ιταλία και Andalucia από την Ισπανία καθώς και της Ελληνικής Π.Ο. Βέλος. Εισάγονται στη γκάμα της εταιρείας μοντέλα Fixed και 29er.
2013
- Επιστρέφει η θρυλική Graziella από την Bottecchia και τα πρώτα στον κόσμο Mtb 27.5''.
2014
- Η δυναμική πορεία της εταιρείας συνεχίζεται με εντελών νέα κορυφαία μοντέλα, αλλά και με 30% μεγαλύτερη ποικιλία για τον ερασιτέχνη ποδηλάτη.

2015 - Επετειακό μοντέλο Τ1-Tourmalet για τα 90 χρόνια από τη νίκη του Ottavio Bottecchia στον Γύρο Γαλλίας. Μεγάλη ποικιλία σε ηλεκτρικά ποδήλατα, νέες κατηγορίες όπως fat bikes, cruiser και εισαγωγή του νέου τσιπ αναγνώρισης σε όλα τα μοντέλα.
2016
- Μεγάλη γκάμα συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων Graziella και ακόμη περισσότερα fat, plus και urban μοντέλα.

2017 - Νέα Gravel bikes,  μεγάλη γκάμα Disk Road και Mtb Ortles 27.5"+ και 29" μαζί! Νέα επαγγελματική ομάδα με συμμετοχή στο Giro d Italia.
2018 - Νέο Χειροποίητο Ποδήλατο Δρόμου Emme4 με συμμετοχή και διακρίσεις στο Giro d Italia.
2019 - Περισσότερα Ηλεκτρικά Mtb από ποτέ! Για πρώτη φορά η Bottecchia κυκλοφορεί 3 διαφορετικούς καταλόγους Be Green, Tempo Libero και Reparto Corse.
2020 - Η εξέλιξη εστιάζεται στα ποδήλατα τύπου Gravel, οπότε νέα μοντέλα Αλουμινίου και Carbon προστίθενται. Η Bottecchia είναι από τις πρώτες εταιρίες που παρουσιάζουν και νέο Ηλεκτρικό Gravel, το BE85.

 


Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Πληροφορίες Αγοράς

Επικοινωνία
Σόλωνος 25 - Θεσσαλονίκη
54644 Θεσσαλονίκη
Μακεδονία - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 852762
Φαξ: +30 2310 852762
Email: info@podilato.eu 
© 2010 - 2018 podilato.eu (0.095) -- Κατασκευη eshop by infocus