ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


ΙΣΤΟΡΙΑ

» Αρχική » ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ » GRAZIELLA » ΙΣΤΟΡΙΑ

 Ποδήλατα Podilato.eu - Ποδήλατα Graziella - Σπαστά Ποδήλατα - Foldable Bikes

 
 
Graziella το αυθεντικό σπαστό ποδήλατο, από το 1964
  Το σπαστό ποδήλατο Graziella γεννήθηκε το 1964 με δημιουργό τον Rinaldo Donzelli.
Το άρωμα της ελευθερίας και ο αέρας του κεφιού της δεκαετίας του ’60 αντικατοπτρίζονται στην κομψότητα του ποδηλάτου που ήρθε με προορισμό να μείνει στην ιστορία.
  Η πρώτη σειρά ποδηλάτων του 1964, δημιουργήθηκε από τη Bottecchia στο εργοστάσιο του Teodoro Carnielli στη περιοχή Vittorio Veneto (Tv) της Ιταλίας. Ξεχώρισε και διαδόθηκε αμέσως εξαιτίας της απίθανης πρακτικότητάς της. Σταθερή, αναδιπλούμενη και μοναδική, η Graziella βρισκόταν πλέον στις βασικές αποσκευές των αυτοκινήτων με την μεγαλύτερη χρησιμότητα, καταλαμβάνοντας ένα χώρο 75x60x30 εκατοστών με συνολικό βάρος 16 κιλών.      


Μοντέλα
Graziella
  Η πρώτη σειρά των ποδηλάτων Graziella, κεφάτη και ατίθαση κατέκτησε αμέσως όλες τις ιταλικές οικογένειες με τον τροχό των 16’’, την κόντρα στο πεντάλ και τις κομψές και μελετημένες λεπτομέρειές της. Χάρη στα χαρακτηριστικά της η Graziella έγινε πολύ σύντομα το απαραίτητο ποδήλατο στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των Ιταλών, για όλη την οικογένεια, για να χρησιμοποιείται συνέχεια, όλες τις εποχές και για όλες τις χρήσεις. Το στυλ της χαρούμενης και ανέμελης ζωής και της οικονομικής άνθησης της Ιταλίας αυτήν την περίοδο, έκανε την Graziella αμέσως το έμβλημά της. Η Graziella αντιπροσωπεύει την κοινωνική επανάσταση και γίνεται το σύμβολο της ευκατάστατης νέας γενιάς.   Ο ενθουσιασμός για το σπαστό ποδήλατο των 16’’, κρατούσε ακόμα και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, οπότε ο Carnielli αποφάσισε να ανανεώσει και να διαφοροποιήσει την αυθεντική Graziella, κόντρα ακόμη και στις διάφορες απομιμήσεις που άρχισαν να γεννιούνται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε μία νέα Graziella που στέφθηκε βασίλισσα των σπαστών ποδηλάτων. «Ο Carnielli ξαναχτυπά» όπως έγραφαν οι τίτλοι των δημοσιευμάτων της εποχής. Η νέα Graziella ξεχώριζε από το προηγούμενο μοντέλο, με τροχό 20’’ πλέον και με μικρές βελτιώσεις στις λεπτομέρειες όσον αφορά την κομψότητα, που παγίωσαν εκ νέου την κυριαρχία της.       Τα πρακτικά σακίδια, ο ήχος του κουδουνιού με το χαρακτηριστικό “G”, το ενσωματωμένο στο πλαίσιο φανάρι, το νευρικό τιμόνι, δένουν με το εξαιρετικά καλο-βαμμένο πλαίσιο και τους εξαιρετικούς συνδέσμους. Υπήρξαν διαθέσιμα επίσης μοντέλα με 2 ή 3 αυτόματες ταχύτητες και με σύνδεσμο στο λαιμό με κλειδί. Επιπλέον, ένα όλο και πιο ενημερωμένο κοινό, ζητούσε σε αποκλειστικότητα τετράγωνο εμπρός φανάρι και το νέο μετρητή ταχύτητας στο τιμόνι. Η Graziella, με αντιπροσωπευτικά χρώματα, το λευκό καϊμάκι και το μπλε του πελάγους, παγίωσε την επιτυχία της και συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της με νέες σειρές και διαφορετικούς χρωματισμούς.     
    
Μαρτυρίες του παρελθόντος
  Η Graziella κατέκτησε τις πιο διάσημες προσωπικότητες που στιγμάτισαν την δεκαετία του ’60. Η Brigitte Bardot, σύμβολο θηλυκότητας της εποχής, αποτέλεσε την πρωταγωνίστρια της διαφημιστικής καμπάνιας που καθιέρωσε την Graziella ως τη “Rolls Royce της Brigitte Bardot” παρομοιάζοντάς την με το εγγλέζικο αυτοκίνητο, για να υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα και την επιμέλεια στην αισθητική της. Επίσης το αντισυμβατικό και σουρεαλιστικό πνεύμα του Salvador Dali θα μαγευτεί από την Graziella για να επιβεβαιωθεί η κομψότητα και η πρακτικότητά της. Ο γνωστός ισπανός ζωγράφος, γλύπτης, συγγραφέας, κινηματογραφιστής και σχεδιαστής, ενθουσιάστηκε και κερδήθηκε τόσο, ώστε στις όπερες και τις μετακινήσεις του είχε πάντα στο πλευρό του την Graziella του.      

Ειδικές Εκδόσεις
  Η Graziella έγινε από νωρίς μόδα και ένα κοινωνικό φαινόμενο που έκανε τις ιταλικές οικογένειες να ξανα-ανακαλύψουν τη χαρά της βόλτας με ποδήλατο. Η μεγάλη επιτυχία των σπαστών ποδηλάτων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Graziella, έκαναν τους ιταλούς να αναθεωρήσουν το στυλ της ζωής και τις συνήθειές τους.   Με το πέρασμα του χρόνου, ζητήθηκαν και δημιουργήθηκαν ειδικές εκδόσεις σε χρωματισμούς και προδιαγραφές σύμφωνα με τις επιθυμίες. Το πνεύμα της δεκαετίας του ´60 επηρέασε και τους χρωματισμούς, βρήκε έδαφος το μοντέλο Graziella Flor, ενώ η επιθυμία για ελευθερία εκφράστηκε από τις εκδόσεις Tadem με διπλό και τριπλό ποδήλατο, η ανεμελιά με το μοντέλο Rickshaw και ακολούθησε πλήθος διαφοροποιημένων εκδόσεων μοντέλων και χρωματισμών, ακόμα και ατομικά κατά παραγγελία, καθώς και οι εκδόσεις Baby και Leopard.


Μοντέλο «
Oro»


Ένας γερμανός καλλιτέχνης, λάτρης της μυθικής Graziella, δημιούργησε ένα μοναδικό μοντέλο. Έντυσε όλο το πλαίσιο του ποδηλάτου του με φύλλα χρυσού 24άρων καρατίων συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων.   Αυτή η Graziella με αριθμό πλαισίου Νο82826 βρίσκεται σήμερα στο εργοστάσιο της Bottecchia, φυλαγμένη σε ειδική βιτρίνα για να προστατεύεται από το πέρασμα των χρόνων.


 
Ο μύθος επιστρέφει
 
Η Bottecchia Cicli σήμερα ξανα-λανσάρει στην αγορά τη Graziella, το μοναδικό και αυθεντικό σπαστό ποδήλατο που ήρθε στην ιστορία από την δεκαετία του ´60 για να μείνει.   Το νέο μοντέλο διατηρεί την αίγλη, την γοητεία και τις αξίες της μυθικής Graziella, σε ένα νέο project κατασκευασμένο στην Ιταλία, μοναδικό και καινοτόμο.  

 
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Πληροφορίες Αγοράς

Επικοινωνία
Σόλωνος 25 - Θεσσαλονίκη
54644 Θεσσαλονίκη
Μακεδονία - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 852762
Φαξ: +30 2310 852762
Email: info@podilato.eu 
© 2010 - 2018 podilato.eu (0.147) -- Κατασκευη eshop by infocus