ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ

» Αρχική » ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ » ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ

Ποδηλατα Podilato.eu - Λαϊκές Ποδηλατοδρομίες - Σχολικές Ποδηλατοδρομίες - Ποδηλατικές Εκδηλώσεις

Σχολικές & Λαϊκές Ποδηλατοδρομίες, καθώς και λοιπές Ποδηλατικές Διοργανώσεις, υλοποιούνται με την υποστήριξη του podilato.eu, σε συνεργασία με διάφορους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε όλη τη Β.Ελλάδα. Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το 2010, η 1η Σχολική & Λαϊκή Ποδηλατοδρομία σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.

 «1η Σχολική & Λαϊκή Ποδηλατοδρομία Δήμου Θεσσαλονίκης»

To κατάστημα ποδηλάτων podilato.eu ήταν ο χορηγός και συνδιοργανωτής της 1ης Σχολικής και Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης 2010, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 με εκκίνηση στον χώρο του Νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 07 Μαρτίου 2010, περισσότεροι από 1000 Θεσσαλονικείς αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και έλαβαν μέρος στην 1η Σχολική και Λαϊκή Ποδηλατοδρομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης. Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης, ήταν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης, διοργανώθηκε ποδηλατική εκδήλωση, με 4ψήφιο αριθμό συμμετεχόντων.

Την Ποδηλατοδρομία διοργάνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των δημοτών της πόλης μας σε θέματα οικολογικής μετακίνησης, καθώς και στην ενθάρρυνσή τους για τη χρήση του ποδηλάτου ως βασικού μέσου μετακίνησης στην πόλη μας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων, έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η επιτυχία όμως του εγχειρήματος της κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας, θα κριθεί από την μαζικότερη χρήση του. Για την προβολή, διανεμήθηκε έντυπο διαφημιστικό υλικό στους 34.500 μαθητές, αναρτήθηκαν 1.500 αφίσες σε όλα τα Σχολεία και σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την πόλη και προβλήθηκαν σχετικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στοπ από τοπικούς σταθμούς.

Ο όμορφος και χαρούμενος περίπατος ξεκίνησε στις 11:00 από την κεντρική είσοδο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος μικρών μαθητών, γονέων, αθλητών και φίλων του ποδηλάτου. Οι ποδηλάτες ακολουθώντας το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας έφτασαν έως τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και επέστρεψαν στην είσοδο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Μεϊμαρίδου Λουκρητία η οποία παρότρυνε μικρούς και μεγάλους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσα στην πόλη, κάνοντας χρήση των ειδικών ποδηλατοδρόμων που κατασκεύασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Επίσης μοίρασε ποδήλατα, μπλουζάκια, αναμνηστικά διπλώματα και πλήθος ποδηλατικών δώρων στους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και επίδειξη δεξιοτεχνίας με bmx.

Χορηγός της ποδηλατοδρομίας ήταν το κατάστημα ποδηλάτων
Podilato.eu – Michaello (Αετοράχης 60 Θεσσαλονίκη) και χορηγοί επικοινωνίας η Δημοτική Τηλεόραση TV100 και τα Δημοτικά Ραδιόφωνα FM100 και FM101. Στην άρτια και ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας συνέδραμαν η Διεύθυνση Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και η Εθελοντική Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι περισσότερες από 1000 συμμετοχές στην 1η Σχολική και Λαϊκή Ποδηλατοδρομία του Δήμου Θεσσαλονίκης αποτελούν αριθμό ρεκόρ για την πόλη μας, δεδομένου ότι στις έως τώρα ποδηλατοδρομίες οι συμμετοχές μετά βίας ξεπερνούσαν τις 200. Επίσης αποδεικνύουν αφ' ενός μεν την αρτιότητα της διοργάνωσης που ανοίγει το δρόμο για περισσότερες ποδηλατοδρομίες, αφ' ετέρου δε αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα των δημοτών της πόλης μας για οικολογική μετακίνηση.Πληροφορίες:
info@podilato.eu
 


Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Πληροφορίες Αγοράς

Επικοινωνία
Σόλωνος 25 - Θεσσαλονίκη
54644 Θεσσαλονίκη
Μακεδονία - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 852762
Φαξ: +30 2310 852762
Email: info@podilato.eu 
© 2010 - 2018 podilato.eu (0.089) -- Κατασκευη eshop by infocus