ΓΕΝΙΚΑ - ΦΟΡΕΙΣ

» Αρχική » ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ » ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ » ΠΟΔΗΛΑΤΩ'...ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ » ΓΕΝΙΚΑ - ΦΟΡΕΙΣ

Ποδηλατα Podilato.eu - Ποδηλατώ ζω καλύτερα - Οικολογική Μετακίνηση


 
 
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ποδηλατώ… ζω καλύτερα» σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον Ποδηλατικό Εκδρομικό Όμιλο «Θεσσαλονίκη» με την υποστήριξη του Club Podilato.eu και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την προώθηση της χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στην πόλη, για τη δημιουργία πόλεων φιλικότερων στους πολίτες και το περιβάλλον.
 
Το ποδήλατο είναι ένα βιώσιμο μέσο μετακίνησης. Δηλαδή εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των σημερινών γενεών, χωρίς να στερεί το δικαίωμα στις επόμενες να ικανοποιούν και τις δικές τους. Η χρήση του ποδηλάτου είναι πλέον η μοναδική άμεση και ανέξοδη λύση στο αδιέξοδο, τόσο των σύγχρονων πόλεων, που απειλούνται από το τρίπτυχο κυκλοφοριακό – περιβάλλον - σύγχρονος τρόπος ζωής, όσο και των πολιτών που υποφέρουν καθημερινά σπαταλώντας χρόνο και χρήμα, επιβαρύνοντας σημαντικά την σωματική και ψυχική τους υγεία.
 
Η βασική αιτία που αποτρέπει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο είναι η απουσία ενημέρωσης και υποδομών. Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος «ποδηλατώ… ζω καλύτερα» δίνει απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές στους αναπάντητους προβληματισμούς γύρω από την ασφάλεια, την άνεση και τις δυνατότητες του ποδηλάτου, παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του ποδηλάτου στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον και προτείνει κίνητρα και δράσεις για την προώθηση και την διευκόλυνση της χρήσης του. Το πρακτικό μέρος δίνει την δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες μετακίνησης, αναψυχής και άσκησης με ποδήλατο, για να γνωρίσουν στην πράξη την ασφαλή, ξεκούραστη και ευχάριστη χρήση του σε όλες τις συνθήκες.
 
Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μαθητές, που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία του αύριο, αλλά και στον καθένα από μας, ώστε μέσα από την ενημέρωση να εξοικειωθούμε με την ιδέα της χρήσης του ποδηλάτου, να ζήσουμε σε ένα ποιοτικότερο περιβάλλον και να διατηρήσουμε το δικαίωμα αυτό για τις επόμενες γενιές. Είναι το λιγότερο που μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε.
 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, με ευαισθησία σε θέματα ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για την ενημέρωση των Σχολείων αρμοδιότητάς τους.
 
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε από το 2007 και εφάρμοσε πιλοτικά, πρώτη, το πρόγραμμα «Ποδηλατώ…ζω καλύτερα» σε όλα τα Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης διανέμοντας έντυπο πληροφοριακό υλικό, προβάλλοντας σχετική παρουσίαση σε κάθε Σχολείο που εκδήλωσε ενδιαφέρον και συμμετέχοντας σε πρακτικές δραστηριότητες με ποδήλατο. Το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, συνέβαλε στην εκτύπωση του έντυπου πληροφοριακού υλικού για όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, στην βελτίωση των υποδομών του προγράμματος και στην επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος σε όλα τα Σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης.
 
Τέλος, με προσπάθειες του Ποδηλατικού Εκδρομικού Ομίλου «Θεσσαλονίκη», η ενημέρωση με έντυπο πληροφοριακό υλικό επεκτάθηκε σε όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, τις Σχολές Τριτοβάθμιας και τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της επικράτειας της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα ενημερώθηκαν: όλοι οι πολίτες της Μακεδονίας μέσω των καταστημάτων των 3 Περιφερειών, των 13 Νομαρχιών, των 192 Δήμων και των 24 Κοινοτήτων, όλοι οι μαθητές της Μακεδονίας μέσω των Διευθυντών των 3 Περιφερειακών Διευθύνσεων, των 28 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, 108 ακόμη Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και των 2.100 Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των φοιτητών των 110 Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας.
 
Σήμερα το πρόγραμμα επεκτάθηκε και λειτουργεί κατά περιόδους σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας με την συνεργασία Δήμων, Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων.
 
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους παραπάνω φορείς, για την πολύτιμη συνεργασία τους για την ενημέρωση των μαθητών, φοιτητών και δημοτών τους, καθώς και την ψυχή της όλης προσπάθειας, τα μέλη του Club Podilato.eu !
 
 
 
Ενημερώσου για το ποδήλατο, διάδωσε το μήνυμα στο σχολείο, την οικογένεια, την κοινωνία και δοκίμασέ το!


Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Πληροφορίες Αγοράς

Επικοινωνία
Σόλωνος 25 - Θεσσαλονίκη
54644 Θεσσαλονίκη
Μακεδονία - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 852762
Φαξ: +30 2310 852762
Email: info@podilato.eu 
© 2010 - 2018 podilato.eu (0.103) -- Κατασκευη eshop by infocus