ΙΣΤΟΡΙΑ

» Αρχική » ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ » ΣΥΛΛΟΓΟΙ » ΠΟ.ΕΚ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ » ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποδήλατα Podilato.eu - Ποδηλατικός Εκδρομικός Όμιλος Θεσσαλονίκη


 
 
Ο Ποδηλατικός Εκδρομικός Όμιλος «Θεσσαλονίκη» ιδρύθηκε από παλιούς αθλητές & λάτρεις του ποδηλάτου και δραστηριοποιείται στην υλοποίηση προγραμμάτων ισορροπίας, τεχνικής, δεξιοτεχνίας, εξορμήσεων, εκδρομών, ταλέντων, άσκησης και αγωνιστικής ποδηλασίας, καθώς και στην εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη και την φύση. 
 
 
Το 1990 ο Κάσπαρης Μιχαήλ και ο Ασβεστόπουλος Θεόδωρος, μετά από μία λαμπρή πορεία σε όλα σχεδόν τα ποδηλατικά σωματεία της Β. Ελλάδος ως αθλητές, προπονητές, κριτές και ιδρυτικά μέλη (Π.Ο.Βέλος, Μ.Ο.Β.Ε., Ο.Φ.Π.Αυτόδρομος, Γ.Σ.Ηρακλής, Π.Α.Ο.Μακεδονία, Μ.ΕΝ.Τ., Β.Α.Ο., Π.Α.Ο.Κ., Μελιταίας, Κεραμίδι, Κατερίνη, Α.Ο.Σερρών κ.λ.π.), μαζί με τους παλιούς πρωταθλητές, αθλητές και λάτρεις της ποδηλασίας: Αγιόλ Γεώργιο (Γ.Σ.Ηρακλή), Ανδριανόπουλο Γεώργιο (Γ.Σ.Ηρακλή), Σκοπελίτη Νικόλαο (Π.Ο. Βέλους), Γιαμπατζή Χρήστο (Ο.Φ.Π. Αυτόδρομου), Μάρθογλου Σταύρο (Π.Α.Ο.Κ.) και Δημητρίου Πέτρο (ποδηλατοτουρίστα), ιδρύουν νέο Σωματείο με την επωνυμία Ποδηλατικός Εκδρομικός Όμιλος «Θεσσαλονίκη» με σκοπό την αγωνιστική ποδηλασία, τη διοργάνωση εκδρομών με ποδήλατο και την προώθηση του ποδηλάτου στη νεολαία.
 
 

Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία το διάστημα 1990-1994 στην αγωνιστική ποδηλασία Δρόμου με προπονητή τον «δάσκαλο της Ποδηλασίας» Ασβεστόπουλο Θεόδωρο και οι αθλητές του διακρίνονται σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο.
Κατά την τριετία 1995-1997 αναλαμβάνει προπονητής ο Δαλάκης Αντώνιος (καθηγητής φυσικής αγωγής) και οι παλαιοί πρωταθλητές ποδηλασίας Ροδακόπουλος Δημήτριος (ποδηλάτης του Π.Α.Ο.Κ.), Παναγιωτίδης Αναστάσιος (ποδηλάτης του Δαίδαλου Δράμας & του Γ.Σ.Ηρακλή) και Αγιόλ Γεώργιος (ποδηλάτης του Γ.Σ. Ηρακλή).


Το διάστημα 1997-2010 εθελοντής προπονητής είναι ο αθλητής του συλλόγου Κάσπαρης Παναγιώτης. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται εκτός από την ποδηλασία δρόμου, στην ορεινή ποδηλασία και την ποδηλασία πίστας και κατακτά πλήθος Πανελληνίων και Τοπικών Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων Ελλάδος, Βαλκανικών μεταλλίων κ.λ.π. συγκεντρώνοντας αυτή την περίοδο συνολικά 289 μετάλλια από τα οποία 114 χρυσά! Ο σύλλογος είναι επί σειρά ετών πρώτος σύλλογος ορεινής ποδηλασίας στην βόρεια Ελλάδα και πολλοί αθλητές του είναι βασικά στελεχώνουν την Εθνική Ομάδα: Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Μοσχοτέλης Φώτιος, Παπαδόπουλος Θωμάς κ.α.
 
 Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος αναλαμβάνει τη διοργάνωση αγώνων ποδηλασίας και εκδηλώσεων σχολικού και μαζικού αθλητισμού, συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα με ποδήλατο όπως: «ημέρα περιβάλλοντος», «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κ.λ.π., υλοποιεί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς προγράμματα και σεμινάρια ενημέρωσης του κοινού για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου όπως «Ποδηλατώ… ζω καλύτερα», «Δασικοί ποδηλατόδρομοι» κ.λ.π. και οργανώνει προγράμματα δραστηριοτήτων με ποδήλατο για όλους.

Από το 2011 ο σύλλογος λειτουργεί ως Club με την επωνυμία Podilato.eu Club με εθελοντή συντονιστή τον Κάσπαρη Παναγιώτη και με την βοήθεια παλιών αθλητών του. Τα μέλη του συμμετέχουν σε εκδρομές, προπονήσεις και αγώνες open, καθώς και σε επίσημους αγώνες με τη συνεργασία συλλόγων της πόλης.

 
Χορηγός και υποστηρικτής του συλλόγου και του club από την ίδρυσή τους έως σήμερα είναι τα καταστήματα ποδηλάτων Podilato.eu - Michaello και τα ποδήλατα Bottecchia.

 


Κάντε κλικ για μεγέθυνσηNewsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Πληροφορίες Αγοράς

Επικοινωνία
Σόλωνος 25 - Θεσσαλονίκη
54644 Θεσσαλονίκη
Μακεδονία - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 852762
Φαξ: +30 2310 852762
Email: info@podilato.eu 
© 2010 - 2018 podilato.eu (0.119) -- Κατασκευη eshop by infocus