ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Π.Ο. ΒΕΛΟΣ

» Αρχική » ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ » ΣΥΛΛΟΓΟΙ » Π.Ο. ΒΕΛΟΣ

Ποδηλατα Podilato.eu - Σύλλογοι Ποδηλασίας - Ποδηλατικά Σωματεία - Αγωνιστική Ποδηλασία - Ποδηλατικές Δραστηριότητες


Ποδηλατικός Όμιλος Βέλος Θεσσαλονίκης

 

 

Ιστορικό  

 

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Βέλος ιδρύθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στα παλιά τείχη της πόλης, στην περιοχή της Αγίου Δημητρίου, από μια ομάδα παλιών αθλητών της ποδηλασίας που αναζητούσαν κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα. Με πρωτοστάτη τον Ζαφείρη Καραγιαννίδη και ενεργούς συμπαραστάτες τους: Νικόλαο Κάλφα, Ευστάθιο Μαρμάρα, Βασίλειο Μαϊδη, Σταύρο Κόλκα, Στέλιο Κοτσιλαρίδη, Άρη Κουτροκόη, Στέφανο Φραγκούλη, Γιώργο Τσαντεκίδη κ.α. δημιουργήθηκε ο πρώτος αμιγώς ποδηλατικός σύλλογος της Μακεδονίας και δεύτερος στην επικράτεια, που έκτοτε έμελλε να διαγράψει λαμπρή τροχιά στον ποδηλατικό γαλαξία.

 

Με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις της πόλης και συνεχή παρουσία στα αγωνιστικά δρώμενα, γρήγορα καθιερώθηκε στο χώρο του αθλήματος, ενώ μια σειρά πρωταθλητών έδωσε το παρόν για την χάραξη των χρυσών σελίδων της ιστορίας του. Κων/νος Κόλκας, Μιχάλης Κάσπαρης, Νίκος Πασχαλίδης, Θέμης Στεφάνου, Γιώργος Μπότσκαρης, Γαβριήλ Μποδίκογλου, Κώστας Μαυροχωρίδης, Γιώργος Κοσμίδης, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Θωμάς Θεοδώρου, Στάθης Στεφανίδης, Βάντα Σερέτη, είναι μερικοί από τους πρωταθλητές που έθρεψε στους κόλπους του. Ζαφείρης Καραγιαννίδης, Τάκης Δημητρίου, Ευστάθιος Μαρμάρας, Κων/νος Κόλκας, οι Πρόεδροι της πρώτης 30ετίας. Δίπλα τους ακάματοι συμπαραστάτες, οι αείμνηστοι Νίκος Σαρηλάκης και Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Φάνης Ουζούνης, ο Μιχάλης Ροηλίδης, ο Στέφανος Μπότσκαρης, ο Αθανάσιος Σπανδώνης κ.α.

 

Στα τέλη της δεκαετίας του ´80 η δραστηριότητα του συλλόγου βρίσκεται σε ύφεση. Οι άνθρωποι που χρόνια ολόκληρα έδωσαν την ψυχή τους υπηρετώντας το σύλλογο απ’ όλες τις θέσεις (αθλητές-παράγοντες) νοιώθουν πλέον την φυσική κούραση με άμεσο επακόλουθο την διοικητική και αγωνιστική αδράνεια. Ακριβώς την περίοδο αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μια σειρά δυσαρεστημένων αθλητών από άλλους συλλόγους της πόλης με ενδιαφέροντα και ανησυχίες, βρίσκουν το έδαφος και αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους ταράζοντας και πάλι τα λιμνάζοντα ύδατα. Σε μια κοινή προσπάθεια το παλιό παντρεύεται με το νέο και πολύ σύντομα η μικρή σπίθα γίνεται φλόγα. Ο Π.Ο ΒΕΛΟΣ μπαίνει σε τροχιά δημιουργικής ανόδου και οι επιτυχίες χαρίζουν πάλι χαμόγελα.

 

Τα πρώτα βήματα γίνονται με το Θωμά Μήττα στην θέση του προπονητή που βάζει τα θεμέλια, με τη δημιουργία του βασικού πυρήνα των 5-6 μικρών αθλητών, για το καινούριο ξεκίνημα. Στο κλείσιμο του δεύτερου χρόνου έρχεται το πρώτο πανελλήνιο στην παιδική κατηγορία, από τον Κλεάνθη Μπάργκα και ο δρόμος πλέον γίνεται λεωφόρος. Οι φιλοδοξίες αρχίζουν να δίνουν πάλι νέα ερεθίσματα. Στα τέλη του 1993 έχουμε αλλαγή διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας. Ύστερα από 15 συναπτά έτη στην προεδρεία του συλλόγου, ο Κων/νος Κόλκας παραδίδει τη σκυτάλη στην έφορο και πρώην αθλήτρια του Αυτόδρομου, Κάτια Δάκου, ενώ την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει ο Κώστας Γεωργιάδης με βοηθό του τον Τάκη Κυριακόπουλο. Κοντά τους γίνεται μια πραγματική συσπείρωση από παλιούς και νέους παράγοντες και η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης αρχίζει και πάλι να δείχνει τα δόντια της. Οι έξι αθλητές γίνονται σαράντα, τα ράφια αρχίζουν να γεμίζουν με τρόπαια και οι αθλητές ο ένας μετά τον άλλο βρίσκουν το δρόμο των επιτυχιών. Κλεάνθης Μπάργκας, Αλέξανδρος Ζαμπέτας, Βασίλης Σιμητέκολας, Χρήστος Αυγένος, Τάσος Κοσκερίδης, Χρήστος Ρουμελιώτης, Λάζαρος Τσολακίδης, Γιάννης Τσακουρίδης, Νίκος Τσουκαλαδέλης, Βασίλης Κιουρκτσής, Νίκος Γραικός, Θάνος Μαντζουράνης, Βασίλης Κουρμπέτης, Γιώργος Τέντσος, Αλέξανδρος Μαυρίδης, Σπυρίδων Γεωργάκης, Σιδέρης Γίδαρης, Χρήστος Δεληδημητρίου, Δημήτρης Πάτρας, Αναστασία Παστουρματζή, Πόπη Τιγγιλίδου, Ειρήνη Καραγιάννη, Κορίνα Κωνσταντινίδου, ένας ατέλειωτος αριθμός πρωταθλητών που φέρνουν το ΒΕΛΟΣ ακριβώς στον στόχο, την κορυφή.

 

Ο Κλεάνθης Μπάργκας το 1995 κατατάσσεται 7ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πίστας του SAN MARINO ενώ το 1996 κατατάσσεται 7ος και 8ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας στην Σλοβενία.

 

Το 1997 δυο αθλητές του «ΒΕΛΟΣ» κατακτούν με την Εθνική ομάδα την 6η Παγκόσμια θέση στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Σπρίντ στο CAPE TOWN.(Βασίλης Κιουρκτσής και Νίκος Γραικός).

 

Το 1999 και 2000 οι Μαντζουράνης και Τσουκαλαδέλης κατακτούν την 9η Παγκόσμια θέση με την Εθνική στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Σπρίντ, ενώ ο πρώτος κερδίζει το 2000 στην Τσεχία το Κύπελλο Ευρώπης στα 200μ και 1000μ αντίστοιχα.

 

Το 1999 ο σύλλογος αναδεικνύεται κορυφαίος στην Πανελλήνια κατάταξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και παραμένει εκεί για τρεις συνεχείς χρονιές έως και το 2001.Η διαφορά του συλλόγου της Μακεδονίας από τον δεύτερο τη τάξει, είναι 5000 βαθμοί. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αντικατοπτρίζουν την ένδοξη πραγματικότητα. Το μήνυμα είναι ένα: Σκληρή δουλειά, αγάπη και σεβασμός προς το άθλημα.

  

Η χρονιά του 2000 όμως φέρνει κυρίως στο σύλλογο τον πιο τιμητικό τίτλο που θα μπορούσε να επιθυμήσει. Ο αθλητής που μεγάλωσε και ανδρώθηκε στους κόλπους του, ο Κλεάνθης Μπάργκας ανακηρύσσεται ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ, κατακτώντας με την Εθνική Ελλάδος στο Σίδνευ, την 4η θέση στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Σπρίντ. Ύστερα από χρόνιες προσπάθειες και σκληρό αγώνα ο Μπάργκας γυρίζει στην πόλη του θριαμβευτής και η αθλητική οικογένεια τον υποδέχεται στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Οι στιγμές είναι πραγματικά μεγάλες.

 

Το 2001 στην τεχνική ηγεσία συνεχίζει ο Κώστας Γεωργιάδης με βοηθό του στις μικρές κατηγορίες (Παμπαίδες και Μίνι) την Γιώτα Μαστοράκη. Οι εθνικές ομάδες όλων των ολυμπιακών αγωνισμάτων τροφοδοτούνται από αθλητές του συλλόγου. H 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό του Κλεάνθη Μπάργκα, με την Εθνική ομάδα στο Ολυμπιακό Σπρίντ και η 4η θέση του Μαντζουράνη στα 1000μ στους ίδιους αγώνες προϊδεάζει για τη συνέχεια. Ο Γιάννης Τσακουρίδης αναδεικνύεται 9ος στο ατομικό πουρσουίτ και ο Νίκος Τσουκαλαδέλης, 11ος στο κέιριν στο ίδιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι Χρυσοί Βαλκανιονίκες του ομίλου, χρόνο με το χρόνο πληθαίνουν: Κλεάνθης Μπάργκας, Θάνος Μαντζουράνης, Νίκος Τσουκαλαδέλης, Βασίλης Κιουρκτσής, Γιάννης Τσακουρίδης, Νίκος Γραικός και Βασίλης Κουρμπέτης, ενώ μετάλλια στους ίδιους αγώνες κατακτούν και οι: Γιώργος Τέντσος, Λάζαρος Τσολακίδης και Αλέξανδρος Μαυρίδης.

To 2001 φέρνει δύο νέα Πανελλήνια Ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας, από τον Χρήστο Δεληδημητρίου και την Κορίνα Κωνσταντινίδου. Τα αστέρια του Δρόμου Κουρμπέτης-Τέντσος δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό. Οι πιστέρ του συλλόγου σπριντάρουν από εθνικές διοργανώσεις σε παγκόσμιες .

Δικαιολογημένα λοιπόν, ύστερα από ψηφοφορία των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης, ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ» ανακηρύσσεται κορυφαίος ερασιτεχνικός σύλλογος της πόλης μας και βραβεύεται σε ανάλογη εκδήλωση από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί επισφράγισμα μιας πολυετούς προσπάθειας από το σύνολο των εμπλεκομένων στον ιστορικό σύλλογο, αρχής γενομένης από τους αθλητές και στη συνέχεια τους προπονητές και παράγοντες που δούλεψαν για την επιτυχία.

 

Το 2002 φέρνει 22 μετάλλια σε επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, εκ των οποίων 7 χρυσά, 9 αργυρά και 6 χάλκινα και  4 νέα Πανελλήνια ρεκόρ:

200μ σπριντ Νεανίδων: 12´´:220 Κωνσταντινίδου 01/06/02 Μόσχα 

500μ από στάση Νεανίδων:38´´:370 Κωνσταντινίδου 18/07/02 Γερμανία 

500μ από στάση και Γυναικών:38´´:370 Κωνσταντινίδου 18/07/02Γερμανία 

4000μ Ομαδικό Ανδρών: 4´:18´´:87 Τσακουρίδης 11/05/02 Αυστραλία

Οι αθλητές του Ομίλου, Κλεάνθης Μπάργκας και Χρήστος Δεληδημητρίου, κατακτούν 5 Χρυσά μετάλλια στους Βαλκανικούς Αγώνες στη Βουλγαρία 03-04/08/02 και η αθλήτρια του Ομίλου, Κορίνα Κωνσταντινίδου το Χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ευρώπης στη Γερμανία 17-21/7/02, στο αγώνισμα των Πόντων ενώ οι πιστέρ αθλητές μας Κλεάνθης Μπάργκας, Θάνος Μαντζουράνης και Γιάννης Τσακουρίδης παίρνουν μετάλλια στα Παγκόσμια κύπελλα που πραγματοποιούνται σε όλη την υφήλιο. 

 

Tο 2003 φέρνει 6 μετάλλια σε επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας, εκ των οποίων 2 χρυσά, 3 αργυρά και 1 χάλκινο και 2 νέα Πανελλήνια ρεκόρ:

4000μ Ομαδικό Ανδρών: 4´:18´´:731 Τσακουρίδης Γιάννης με την εθνική ομάδα (Μόσχα Φεβρουάριος 2003) 

4000μ Ομαδικό Ανδρών: 4´:17´´:154 Τσακουρίδης Γιάννης με την εθνική ομάδα (Στουτγάρδη Αύγουστος 2003) 

Ο αθλητής του Ομίλου, Δεληδημητρίου Χρήστος, κατακτά 2 Χρυσά μετάλλια στους Βαλκανικούς Αγώνες στη Βουλγαρία 08-10/08/03 ενώ ο Κλεάνθης Μπάργκας κατακτά το Χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Ευρώπης με την εθνική ομάδα του Ομαδικού Σπριντ στη Μόσχα 03-07/9/03.

 

Η Ολυμπιάδα της Αθήνας 2004 είναι κοντά και οι Πρωταθλητές της Θεσσαλονίκης δεν έχουν περιθώρια αστοχίας. Το ΒΕΛΟΣ πρέπει για άλλη μια φορά να χτυπήσει στο κέντρο. Έτσι για δεύτερη στη σειρά Ολυμπιάδα μία αθλήτρια του συλλόγου μας λαμβάνει μέρος στους αγώνες και μάλιστα αυτή τη φορά μέσα στο σπίτι μας, το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας. Η Κορίνα Κωνσταντινίδου αγωνίζεται στο αγώνισμα των πόντων και καταλαμβάνει την 13η θέση. Η νέα χρονιά φέρνει μια σημαντική αλλαγή, ο επί σειρά ετών πρώτος προπονητής του συλλόγου, Κων/νος Γεωργιάδης αναλαμβάνει καθήκοντα στην Εθνική Ομάδα αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό κενό. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Διοίκηση πειραματίζεται με μια σειρά προπονητών που δυστυχώς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν καταφέρνουν ν’ αφήσουν το στίγμα τους. Κλεάνθης Μπάργκας, Γιώτα Μαστοράκη, Ελένη Διακάκη, Κωστής Ψιμόπουλος, Νίκος Σιδέρης η ατέλειωτη εναλλαγή προσώπων μέχρι τον σημερινό προπονητή και παλιό πρωταθλητή του συλλόγου, Γιάννη Τσακουρίδη.

 

Μετά από μια μεταβατική περίοδο ενδοσκόπησης η Διοίκηση αποφασίζει την ίδρυση Ακαδημίας Ποδηλασίας με σκοπό την αναζωογόνηση των αγωνιστικών κατηγοριών και την ανανέωση της δεξαμενής των εν δυνάμει πρωταθλητών. Συγχρόνως ο Θάνος Μαντζουράνης, ο Κώστας Ιορδανίδης, ο Αλέξανδρος Ηλιάδης επανδρώνουν τις εθνικές ομάδες πίστας, ενώ ο Δημήτρης Κουρμπέτης και ο Γιώργος Τέντσος ως επαγγελματίας πλέον, συνεχίζουν να χαρίζουν επιτυχίες και μετάλλια. Στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου για άλλη μια φορά ο σύλλογός μας καμαρώνει έναν αθλητή προερχόμενο από τα σπλάχνα του να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για τον Θανάση Μαντζουράνη που με την εθνική ομάδα του Ομαδικού Σπριντ καταλαμβάνει την 10η Θέση.

 

Η μετά την Ολυμπιάδα εποχή βρίσκει την ομάδα σε περίοδο αναδιοργάνωσης καθώς όλη η παλιά φρουρά των πρωταθλητών έχει πλέον αποσυρθεί, δίνοντας τη σκυτάλη σε νέους, μικρούς και ελπιδοφόρους αθλητές. Το 2009 ο Στέλιος Κωνσταντινίδης στην κατηγορία των παίδων αναδεικνύεται δις Πανελληνιονίκης στα αγωνίσματα του MTB και των Πόντων. Επίσης καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατομικής Χρονομέτρησης και την δεύτερη θέση στο ίδιο αγώνισμα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στην Τουρκία. Το ζεύγος Στέλιος Κωνσταντινίδης-Δημήτρης Χατζής αναδεικνύονται Πανελληνιονίκες στο Πρωτάθλημα Ζευγών ενώ στην μικρή κατηγορία των παμπαίδων, ο Πέτρος Γεωργιάδης στέφεται πρωταθλητής στην Πανελλήνια Ημέρα Νεολαίας. 

 

Την αγωνιστική σεζόν του 2010 που διανύσαμε, οι αθλητές οι αθλητές του ομίλου μας συμμετείχε σε 47 διοργανώσεις σε όλη την επικράτεια και σε 120 επιμέρους αγωνίσματα σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα είδη ποδηλασίας που καλλιεργεί η ομάδα, όπως: Ποδηλασία Δρόμου, Ποδηλασία Πίστας και Ορεινή Ποδηλασία. Σε όλες αυτές τις παραπάνω συμμετοχές κερδίσαμε 86 μετάλλια, εκ των οποίων τα 26 είναι χρυσά. Τα Πανελλήνια χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι: Σαριόγλου Ορλάνδο, Γεωργιάδης Πέτρος, Παναγιωτόπουλος Δημήτρης.

Την αγωνιστική σεζόν του 2011, οι αθλητές και η ομάδα συμμετείχε σε 50 διοργανώσεις σε όλη την επικράτεια και σε 130 επιμέρους αθλήματα-αγωνίσματα σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα αθλήματα ποδηλασίας (δρόμου – πίστας – ορεινής ποδηλασίας) που καλλιεργεί η ομάδα. Σε όλες αυτές τις παραπάνω συμμετοχές κερδήθηκαν 85 μετάλλια, εκ των οποίων τα 27 είναι χρυσά. Τα Πανελλήνια χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι: Πέτρος Γεωργιάδης, Λαζαρίδης Λεωνίδας, Γεωργιάδης Κωνσταντίνος και Μαυρίδης Κωνσταντίνος.

Οι αγωνιστικές επιτυχίες συνεχίζονται και τη τελευταία πενταετία 2012-2016, ενώ η ακαδημία του συλλόγου ενισχύεται σημαντικά, με νέα ταλέντα, που μας επιφυλλάσουν πολλές εκπλήξεις.


Χορηγός του Π.Ο. Βέλος για τα έτη 2012-2017 είναι τα Ποδήλατα Bottecchia και το κατάστημα ποδηλάτων Podilato.eu.Προπονητής του Συλλόγου είναι ο Κώστας Γεωργιάδης, με πλούσιο ποδηλατικό βιογραφικό.
Konstantinos Georgiadis – Bottecchia-Velos Cycling Team


Since January 2009 I have been working as the National Coach of the Greek track sprint team and the Greek Olympic track team “Beijing 2008”.

Thereafter, I summarize the accomplishments, which also constitute my personal achievements, of the Elite Men - Women, Junior Men – Women national track sprint team for the racing period 2004-2008.

 

These accomplishments are the most eminent success that Greek Cycling has to show during its modern time, since they are associated with the first medals ever won in World Championships, including the first World Gold medal won by Christos Volikakis. 

 

 

   Olympic Games 2008 Beijing:             10th place, Team Sprint

·         Juniors World Championships: 1st Volikakis Christos ‘Keirin’ Austria Vienna

(6-10/08/05)

·         Men’s World Championships:2nd Tamouridis Ioannis ‘Points Race’ Los Angeles (23-27/03/05)

·         Men’s World Championships, Manchester, 2008: 3rd Volikakis Christos,Keirin

·         Juniors World Championships: 5th ‘Team Sprint’ Austria Vienna (6-10/08/05)

·         Men’s World Championships: 7th ‘Team Sprint’ Los Angeles (23-27/03/05)

·         Juniors World Championships: 6th Galanis Vasileios ‘Scrats race’ Austria Vienna (6-10/08/05)

·         European Championships: 2nd Volikakis Christos ‘Juniors Keirin’ Italy (20-24/07/05)

·         European Championships: 5th ‘Juniors Team Sprint’ Italy (20-24/07/05)

·         European Championships: 7th ‘Elite Team Sprint’ Italy (20-24/07/05)

·         European Championships: 8th  Reppas Vasileios ‘Juniors Kilometer’ Italy (20-24/07/05)

·         European Championships: 9th  Pentarakis Konstantinos ‘U 23 Keirin’ Italy (20-24/07/05)

·         1st World Cup Moscow (5-7/11/04): 9th  Pentarakis Konstantinos ‘Keirin’

·         1st World Cup Moscow (5-7/11/04): 10th  Zacharioudaki Christina  ‘500m’

·         1st World Cup Moscow (5-7/11/04): 10th  Team Sprint

·         2nd World Cup Los Angeles (10-12/12/04):8th Mantzouranis Athanasios ‘Kilometer’

·         3rd World Cup Manchester (7-9/01/05):3rd Tamouridis Ioannis ‘Scrats race’

·         3rd World Cup Manchester (7-9/01/05):5th ‘Team Sprint’

·         3rd World Cup Manchester (7-9/01/05):7th Mantzouranis Athanasios ‘Kilometer’

·         3rd World Cup Manchester (7-9/01/05):9th  Pentarakis Konstantinos ‘Keirin’

·         4th World Cup Sydney (18-20/02/05): 2nd Tamouridis Ioannis ‘Points Race’

·         4th World Cup Sydney (18-20/02/05): 5th ‘Team Sprint’

·         4th World Cup Sydney (18-20/02/05): 8th Tamouridis Ioannis ‘Scrats race’

·         4th World Cup Sydney (18-20/02/05): 9th Bargas Kleanthis  ‘Kilometer’

·         4th World Cup Sydney (18-20/02/05): 10th  Zacharioudaki Christina  ‘500m’

·         Balkan Track Championships (1-3/07/05): Won all the medals in all categories  

·         10 new Greek national records until 2009.

 

Personal Information

Marital status: Married with three children

Nationality: Greek

Age: 43

Place of birth: West Germany

 

 

General Information

I was born in Düsseldorf, Germany, where I lived until the age of eight. Then I moved to Greece where initially joined the German school in Thessaloniki and after that the high school of Kalamaria in Thessaloniki from which I graduated in 1986.

 

The love I felt for sports since being a child pushed me to get involved with racing cycling at a young age (since 1983). I won the title of Road Cycling Champion of Northern Greece for the years 1985, 1986, 1990, 1991 & 1992. For several years I was part of the national cycling team of Northern Greece and the National team of Greece. In 1991, I joined the Mediterranean team. While studying in Romania, I joined the university cycling team and won the title of the national Champion.

 

In 1991, while still serving the Greek army, I continued training and won the 3rd place in the Points race of the National Cycling Track Championship. This achievement was the reason I was invited to join the National Team of Track.

 

During the winter of 1992, 1993 & 1994 I worked as a ski instructor – coach at the ski school “Stelianides” in Seli ski resort, Greece.

 

In 1992, I also worked as a cycling coach in Cycling Association ‘Autodromos’ in Thessaloniki.

 

Since 1993, I am permanently employed by the Municipality of Kalamaria in Thessaloniki in the department of Sports as supervisor of the local programs for public sports. I was also responsible for organizing the well established cycling tour of the city, with more than 400 athletes participating, the Popular Mountain Bike Race, Seminars on Cross Country Running and the Popular Race for Health.

 

Since 1993 till 2003 I worked as a cycling coach in the Cycling Association ‘Velos’ in Thessaloniki.

 

During 2000 and 2001, I was also employed by the ‘Aristotelion’ University of Thessaloniki as professor of cycling in the department of Physical Education and Sports.

 

In 2001, I was also selected, based on a national contest, to act as Coordinator of National Coaches for the Greek Cycling Federation.

 

Since 2004 until 2009, I have been working as National Coach of the Greek track sprint team for all racing categories, while, since July 2005, I have been transferred from the jurisdiction of the Municipality of Kalamaria to the General Secretariat for Sport of Culture Minister, and live permanently in Athens.

 

After 2009 I live again in Thessaloniki and at 2011, once more I was employed by the ‘Aristotelion’ University of Thessaloniki as professor of cycling in the department of Physical Education and Sports.

 

Now 2010 & 2012 I worked again as a cycling coach in the Cycling Association ‘Velos’ in Thessaloniki.

Education

1986-1990         Graduated from University of Education physic and Sport in Bucurest

Master of Arts

1990             Instructor of alpine ski

1993             Educational Seminars of public sport 150 hours of E.C.

1994             International Festival of Aerobics

1996             ‘Eurathlon 1’ Eurocycling Seminars Athens

1997             School of cycling trainers, category C,(General Secretary of Sports Athens)

1998             ‘Eurathlon 2’ Eurocycling Seminars Athens

1998             Seminars of cycling commissars of MTB, Track and road cycling

2000             PC seminars

2003             School of cycling trainers, category B,(General Secretary of Sports Athens)

2003             PC seminars

2004             Seminars of cycling commissars of MTB, Track and road cycling Thessaloniki

 

Languages

  • English
  • German
  • Romanian
  • Italian

<Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Πληροφορίες Αγοράς

Επικοινωνία
Σόλωνος 25 - Θεσσαλονίκη
54644 Θεσσαλονίκη
Μακεδονία - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 852762
Φαξ: +30 2310 852762
Email: info@podilato.eu 
© 2010 - 2018 podilato.eu (0.456) -- Κατασκευη eshop by infocus