Clincher Tubular

» Αρχική » » Clincher Tubular

Ποδήλατα Podilato.eu - Clincher ή Tubular Ελαστικό Δρόμου;

Ελαστικά Δρόμου: Clincher ή Tubular ; 

Clincher: ένα οικονομικό ελαστικό, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην αντικατάστασή του, με προβλήματα πιέσεων, θερμοκρασίας, εφαρμογής, κρατημάτων, απόδοσης, σκασιμάτων κλπ. Tubular: ένα ελαφρύ, υψηλών απαιτήσεων ελαστικό, με προβλήματα κόστους, αντικατάστασης, εφαρμογής, ποικιλίας πελμάτων κλπ.

Η απάντηση στο δίλημμα υπάρχει και συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός clincher και ενός tubular ελαστικού, παραμερίζοντας όλα τα μειονεκτήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους αναβάτες. Το όνομα του νέου καινοτόμου τύπου ελαστικού, προϊδεάζει για τις ιδιότητές του και δε θα μπορούν να είναι άλλο παρά “Clincher-Tubular”.

 Πλεονεκτήματα:

 (+) Ποιότητα. Η εφαρμογή καινοτόμων και εξελιγμένων τεχνικών σε συνδυασμό με τη χρήση ποιοτικών και τεχνολογικά προηγμένων υλικών, καθιστούν την αντιγραφή και κατασκευή clincher-tubular ελαστικών σε Ασιατικές χώρες αδύνατη. Επομένως μιλάμε για ελαστικά, υλικά και μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, που δεν είναι απλά Ευρωπαϊκών εταιριών, αλλά 100% Ευρωπαϊκής Χειροποίητης κατασκευής. Clincher-Tubular ελαστικά εμπιστεύονται κορυφαίες εταιρίες ποδηλάτων και δοκιμάζονται σε αγώνες υψηλού επιπέδου από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες ποδηλάτες.

 (+) Κρατήματα. Η χρήση προηγμένων και ποιοτικών υλικών που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή των ελαστικών, σε συνδυασμό με την απουσία νάιλον, δημιουργούν άριστες γόμες, με εξαιρετικά κρατήματα και εξαιρετική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Η υποχρεωτική ανανέωση του αποθέματος των ελαστικών κάθε δίμηνο, διασφαλίζει στον αναβάτη την απόκτηση ενός πραγματικά φρέσκου ελαστικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα χαρακτηριστικά του.

 (+) Συμπεριφορά. Ο συνδυασμός πελμάτων, πιέσεων, πλαϊνών τοιχωμάτων και εφαρμογής, εξασφαλίζουν στο ελαστικό άψογη συμπεριφορά στις στροφές και τις αναβάσεις, ακόμη και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

 (+) Απόδοση. Η άμεση και απόλυτη εφαρμογή του ελαστικού με το στεφάνι σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις, κάνει το ελαστικό και τον τροχό να συμπεριφέρονται ως μία ενιαία οντότητα που έρχεται σε άμεση επαφή με το οδόστρωμα, προσφέροντας ακαμψία και μέγιστη απόδοση.

 (+) Πίεση. Η ελάχιστη προτεινόμενη πίεση ενός clincher-tubular ελαστικού είναι 115psi (όσο δηλ. είναι η μέγιστη σε ένα clincher ελαστικό) και μπορεί να φτάσει έως 220psi, που αυτόματα σημαίνει: μέγιστη δυνατή απόδοση. Επιπλέον ειδικές προεκτάσεις βαλβίδας διαφόρων μεγεθών (21, 28 και 31mm) και ειδικού σχεδιασμού, επιτρέπουν ευκολία στο φούσκωμα και απόλυτο έλεγχο των ενδείξεων των μανομέτρων.

 (+) Αντοχή. Η ποιότητα και η μέγιστη αντοχή των εξελιγμένων υλικών που χρησιμοποιούνται, εξασφαλίζουν στο ελαστικό όχι μόνο την δυνατότητα για υψηλές πιέσεις bar/psi, αλλά και τη μέγιστη αντοχή και σταθερότητά του, με υψηλά ΤΡΙ στα πλαϊνά και στην επιφάνεια πρόσφυσής του. Η αξιοπιστία τους, διασφαλίζεται με ειδικούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής του κάθε ελαστικού, πριν από την συσκευασία του. 

 (+) Τρυπήματα. Οι πολλές στρώσεις ειδικών τεχνολογικά καινοτόμων πλεγμάτων στο πέλμα του ελαστικού, ελαχιστοποιούν την πιθανότητα τρυπήματός του.

 (+) Θερμοκρασίες. Όπως είναι γνωστό, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο στεφάνι κατά το φρενάρισμα, ιδιαίτερα στις παρατεταμένες κατηφόρες, μεταδίδονται στο ελαστικό και τη σαμπρέλα με αποτέλεσμα να αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού και σε πολλές περιπτώσεις να σκάει η σαμπρέλα. Σε ένα clincher-tubular ελαστικό, η βάση κουμπώματος του ελαστικού στο στεφάνι, λειτουργεί παράλληλα ως  μόνωση, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του στεφανιού να μην επηρεάζει τη θερμοκρασία του ελαστικού.

 (+) Ασφάλεια. Η ποιότητα των υλικών και η τεχνολογία, εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά την ποδηλάτιση. Επιπλέον, ένα clincher-tubular ελαστικό, έχει προβλέψει την ασφάλεια του αναβάτη και στην περίπτωση σκασίματος. Έχει παρατηρηθεί ότι τη στιγμή του σκασίματος σε ένα clincher ελαστικό σε κατηφόρα με στροφές, το ελαστικό ξε-ζαντάρεται από το λάστιχο και μπλοκάρει τον τροχό ή στην καλύτερη περίπτωση το ελαστικό μαζεύεται στην μία πλευρά του στεφανιού και το στεφάνι έρχεται σε άμεση επαφή με την άσφαλτο με αποτέλεσμα τη βέβαιη πτώση του αναβάτη. Αντίθετα κατά το σκάσιμο, το clincher-tubular ελαστικό παραμένει κουμπωμένο στο στεφάνι και σε κάθε περίπτωση η γόμα είναι σε άμεση επαφή με το οδόστρωμα, κρατώντας το ποδήλατο στην άσφαλτο.

 (+) Τοποθέτηση. Η τοποθέτηση και εξαγωγή ενός clincher-tubular ελαστικού γίνεται εύκολα με τρόπο τεχνικό αλλά πολύ γρήγορο (βλ. σχετικά video). Χωρίς τη χρήση εργαλείων (λευγέδων εισαγωγής/εξαγωγής) και χωρίς τον κίνδυνο να μασήσουμε τη σαμπρέλα.

 (+) Εφαρμογή. Το clincher-tubular ελαστικό έχει απόλυτη εφαρμογή στο στεφάνι, κουμπώνει στον οδηγό του clincher στεφανιού με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο, σταθερό και ασφαλές.

 (+) Επισκευή. Η επισκευή των clincher-tubular ελαστικών είναι πάρα πολύ γρήγορη και γίνεται επι τόπου, χωρίς δηλ. να αφαιρεθεί ο τροχός από το ποδήλατο και χωρίς τη χρήση εργαλείων. Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή κόλλας ειδικής χημικής σύστασης, από τη βαλβίδα. Υπάρχουν δύο ειδών κόλλες. Η προληπτική, η οποία αν επιθυμούμε τοποθετείται εκ των προτέρων (προληπτικά) στο ελαστικό, έχει χαμηλό βάρος αφού απαιτούνται μόνο 25ml και μας καλύπτει για χρονικό διάστημα ενός έτους από μικρά τρυπήματα. Επίσης υπάρχει πιο ισχυρή επισκευαστική κόλλα (την οποία έχουμε συνήθως μαζί μας, αντί για σαμπρέλα) και μπορεί να επισκευάσει με τον ίδιο τρόπο, μεγαλύτερα τρυπήματα. Η επισκευαστική κόλλα τοποθετείτε τη στιγμή που θα τρυπήσει το ελαστικό. Σε κάθε περίπτωση το ποδήλατο κυκλοφορεί χωρίς καθυστέρηση, αμέσως μετά την τοποθέτηση κόλλας. Σε περίπτωση σκισίματος του ελαστικού, το clincher-tubular ελαστικό μας επιτρέπει να μετακινηθούμε καβαλώντας το ποδήλατο, αφού το κουμπωμένο ελαστικό λειτουργεί ως προστασία του τροχού (αυτό θα ήταν ανέφικτο σε περίπτωση σκισίματος ενός clincher ελαστικού, όπου το στεφάνι πατάει απροστάτευτο στην άσφαλτο).

 (+) Βάρος. Τα Clincher-Tubular ελαστικά έχουν τη σαμπρέλα ενσωματωμένη στο ελαστικό. Έτσι εξασφαλίζουν απόλυτη ομοιογένεια και κατανομή υλικού/βάρους, αλλά και χαμηλό συνολικά βάρος στο ελαστικό (π.χ. Elite Jet 160gr). Επιπλέον δεν απαιτείται η χρήση ταινίας προστασίας σαμπρέλας (φακαρόλας), που σημαίνει απουσία κινδύνου τρυπήματος της σαμπρέλας από τις ακτίνες ή τις τρύπες του στεφανιού, αλλά και ακόμη χαμηλότερο βάρος.

 (+) Τιμή. Οι τιμές των Clincher-Tubular ελαστικών, παρά την καλύτερη ποιότητα κατασκευής τους, είναι χαμηλότερες από αυτές των αντίστοιχων clincher ελαστικών. Ακόμη και το οικονομικότερο μοντέλο στα 26,50€ έχει όλα αναφερόμενα πλεονεκτήματα και είναι συγκριτικά καλύτερο από ένα μέσο clincher ελαστικό κατά 35% ακριβότερο.

 (+) Ποικιλία. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πελμάτων ελαστικών clincher-tubular σε μορφή, χρώματα (πλαϊνών ή πέλματος) και διαστάσεις (20, 21, 22, 23, 24 και 25mm), για διάφορες απαιτήσεις: δρόμου, τριάθλου, αντοχής, χρονομέτρων, αναβάσεων, brevet κλπ.

  

Μειονεκτήματα:

 (-) Υπάρχει μόνο σε έκδοση Δρόμου. Δεν υπάρχει ακόμη σε έκδοση Mtb, Trekking κλπ.

 (-) Δεν έχει καταφέρει καμία άλλη εταιρεία στο κόσμο να φτάσει την τεχνογνωσία και να αντιγράψει την τεχνολογία των clincher-tubular ελαστικών της Tufo.

http://www.podilato.eu/index.php?act=viewCat&catId=147

 
Ένα ζευγάρι λάστιχα μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε ότι καβαλάτε ένα άλλο ποδήλατο! Ρωτήστε μας για να επιλέξετε το ιδανικότερο ελαστικό για τις απαιτήσεις σας, δοκιμάστε ένα ζευγάρι από τα νέα clincher-tubular ελαστικά και πείτε μας τη γνώμη σας!

 Podilato.eu

 Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Newsletter
Συμπληρώστε το email σας, για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Πληροφορίες Αγοράς

Επικοινωνία
Σόλωνος 25 - Θεσσαλονίκη
54644 Θεσσαλονίκη
Μακεδονία - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 852762
Φαξ: +30 2310 852762
Email: info@podilato.eu 
© 2010 - 2018 podilato.eu (0.095) -- Κατασκευη eshop by infocus