Menu
Your Cart

Tec - Clincher Tubular

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΥ: Clincher ή Tubular ; 

Clincher: ένα οικονομικό ελαστικό, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στην αντικατάστασή του, με προβλήματα πιέσεων, θερμοκρασίας, εφαρμογής, κρατημάτων, απόδοσης, σκασιμάτων κλπ.


Tubular: ένα ελαφρύ, υψηλών απαιτήσεων ελαστικό, με προβλήματα κόστους, αντικατάστασης, εφαρμογής, ποικιλίας πελμάτων κλπ.


Η απάντηση στο δίλημμα υπάρχει και συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός clincher και ενός tubular ελαστικού, παραμερίζοντας όλα τα μειονεκτήματα που ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια τους αναβάτες. Το όνομα του νέου καινοτόμου τύπου ελαστικού, προϊδεάζει για τις ιδιότητές του και δε θα μπορούν να είναι άλλο παρά το Clincher-Tubular.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

(+) ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η εφαρμογή καινοτόμων και εξελιγμένων τεχνικών σε συνδυασμό με τη χρήση ποιοτικών και τεχνολογικά προηγμένων υλικών, καθιστούν την αντιγραφή και κατασκευή clincher-tubular ελαστικών σε Ασιατικές χώρες αδύνατη. Επομένως αναφερόμαστε σε ελαστικά, υλικά και μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας, που δεν είναι απλά Ευρωπαϊκών εταιριών, αλλά 100% Ευρωπαϊκής Χειροποίητης κατασκευής. Clincher-Tubular ελαστικά εμπιστεύονται κορυφαίες εταιρίες ποδηλάτων και δοκιμάζονται σε αγώνες υψηλού επιπέδου από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες ποδηλάτες.


(+) ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ

Η χρήση προηγμένων και ποιοτικών υλικών που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή των ελαστικών, σε συνδυασμό με την απουσία νάιλον, δημιουργούν άριστες γόμες, με εξαιρετικά κρατήματα και εξαιρετική πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Η υποχρεωτική ανανέωση του αποθέματος των ελαστικών κάθε δίμηνο, διασφαλίζει στον αναβάτη την απόκτηση ενός πραγματικά φρέσκου ελαστικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα χαρακτηριστικά του.


(+) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Ο συνδυασμός πελμάτων, πιέσεων, πλαϊνών τοιχωμάτων και εφαρμογής, εξασφαλίζουν στο ελαστικό άψογη συμπεριφορά στις στροφές και τις αναβάσεις, ακόμη και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

 
(+) ΑΠΟΔΟΣΗ

Η άμεση και απόλυτη εφαρμογή του ελαστικού με το στεφάνι σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις, κάνει το ελαστικό και τον τροχό να συμπεριφέρονται ως μία ενιαία οντότητα που έρχεται σε άμεση επαφή με το οδόστρωμα, προσφέροντας ακαμψία και μέγιστη απόδοση.


(+) ΠΙΕΣΗ

Η ελάχιστη προτεινόμενη πίεση ενός clincher-tubular ελαστικού είναι 115psi (όσο δηλ. είναι η μέγιστη σε ένα clincher ελαστικό) και μπορεί να φτάσει έως 220psi, που αυτόματα σημαίνει: μέγιστη δυνατή απόδοση. Επιπλέον ειδικές προεκτάσεις βαλβίδας διαφόρων μεγεθών (21, 28 και 31mm) και ειδικού σχεδιασμού, επιτρέπουν ευκολία στο φούσκωμα και απόλυτο έλεγχο των ενδείξεων των μανομέτρων.


(+) ΑΝΤΟΧΗ

Η ποιότητα και η μέγιστη αντοχή των εξελιγμένων υλικών που χρησιμοποιούνται, εξασφαλίζουν στο ελαστικό όχι μόνο την δυνατότητα για υψηλές πιέσεις bar/psi, αλλά και τη μέγιστη αντοχή και σταθερότητά του, με υψηλά ΤΡΙ στα πλαϊνά και στην επιφάνεια πρόσφυσής του. Η αξιοπιστία τους, διασφαλίζεται με ειδικούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής του κάθε ελαστικού, πριν από την συσκευασία του. 


(+) ΤΡΥΠΗΜΑΤΑ

Οι πολλές στρώσεις ειδικών τεχνολογικά καινοτόμων πλεγμάτων στο πέλμα του ελαστικού, ελαχιστοποιούν την πιθανότητα τρυπήματός του.


(+) ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Όπως είναι γνωστό, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο στεφάνι κατά το φρενάρισμα, ιδιαίτερα στις παρατεταμένες κατηφόρες, μεταδίδονται στο ελαστικό και τη σαμπρέλα με αποτέλεσμα να αλλάζει η συμπεριφορά του ελαστικού και σε πολλές περιπτώσεις να σκάει η σαμπρέλα. Σε ένα clincher-tubular ελαστικό, η βάση κουμπώματος του ελαστικού στο στεφάνι, λειτουργεί παράλληλα ως  μόνωση, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του στεφανιού να μην επηρεάζει τη θερμοκρασία του ελαστικού.


(+) ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ποιότητα των υλικών και η τεχνολογία, εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά την ποδηλάτιση. Επιπλέον, ένα clincher-tubular ελαστικό, έχει προβλέψει την ασφάλεια του αναβάτη και στην περίπτωση σκασίματος. Έχει παρατηρηθεί ότι τη στιγμή του σκασίματος σε ένα clincher ελαστικό σε κατηφόρα με στροφές, το ελαστικό ξε-ζαντάρεται από το λάστιχο και μπλοκάρει τον τροχό ή στην καλύτερη περίπτωση το ελαστικό μαζεύεται στην μία πλευρά του στεφανιού και το στεφάνι έρχεται σε άμεση επαφή με την άσφαλτο με αποτέλεσμα τη βέβαιη πτώση του αναβάτη. Αντίθετα κατά το σκάσιμο, το clincher-tubular ελαστικό παραμένει κουμπωμένο στο στεφάνι και σε κάθε περίπτωση η γόμα είναι σε άμεση επαφή με το οδόστρωμα, κρατώντας το ποδήλατο στην άσφαλτο.


(+) ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Η τοποθέτηση και εξαγωγή ενός clincher-tubular ελαστικού γίνεται εύκολα με τρόπο τεχνικό αλλά πολύ γρήγορο (βλ. σχετικά video). Χωρίς τη χρήση εργαλείων (λευγέδων εισαγωγής/εξαγωγής) και χωρίς τον κίνδυνο να μασήσουμε τη σαμπρέλα.


(+) ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το clincher-tubular ελαστικό έχει απόλυτη εφαρμογή στο στεφάνι, κουμπώνει στον οδηγό του clincher στεφανιού με αποτέλεσμα να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο, σταθερό και ασφαλές.


(+) ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Η επισκευή των clincher-tubular ελαστικών είναι πάρα πολύ γρήγορη και γίνεται επι τόπου, χωρίς δηλ. να αφαιρεθεί ο τροχός από το ποδήλατο και χωρίς τη χρήση εργαλείων. Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή κόλλας ειδικής χημικής σύστασης, από τη βαλβίδα. Υπάρχουν δύο ειδών κόλλες. Η προληπτική, η οποία αν επιθυμούμε τοποθετείται εκ των προτέρων (προληπτικά) στο ελαστικό, έχει χαμηλό βάρος αφού απαιτούνται μόνο 25ml και μας καλύπτει για χρονικό διάστημα ενός έτους από μικρά τρυπήματα. Επίσης υπάρχει πιο ισχυρή επισκευαστική κόλλα (την οποία έχουμε συνήθως μαζί μας, αντί για σαμπρέλα) και μπορεί να επισκευάσει με τον ίδιο τρόπο, μεγαλύτερα τρυπήματα. Η επισκευαστική κόλλα τοποθετείτε τη στιγμή που θα τρυπήσει το ελαστικό. Σε κάθε περίπτωση το ποδήλατο κυκλοφορεί χωρίς καθυστέρηση, αμέσως μετά την τοποθέτηση κόλλας. Σε περίπτωση σκισίματος του ελαστικού, το clincher-tubular ελαστικό μας επιτρέπει να μετακινηθούμε καβαλώντας το ποδήλατο, αφού το κουμπωμένο ελαστικό λειτουργεί ως προστασία του τροχού (αυτό θα ήταν ανέφικτο σε περίπτωση σκισίματος ενός clincher ελαστικού, όπου το στεφάνι πατάει απροστάτευτο στην άσφαλτο).


(+) ΒΑΡΟΣ

Τα Clincher-Tubular ελαστικά έχουν τη σαμπρέλα ενσωματωμένη στο ελαστικό. Έτσι εξασφαλίζουν απόλυτη ομοιογένεια και κατανομή υλικού/βάρους, αλλά και χαμηλό συνολικά βάρος στο ελαστικό (π.χ. Elite Jet 160gr). Επιπλέον δεν απαιτείται η χρήση ταινίας προστασίας σαμπρέλας (φακαρόλας), που σημαίνει απουσία κινδύνου τρυπήματος της σαμπρέλας από τις ακτίνες ή τις τρύπες του στεφανιού, αλλά και ακόμη χαμηλότερο βάρος.


(+) ΤΙΜΗ

Οι τιμές των Clincher-Tubular ελαστικών, παρά την καλύτερη ποιότητα κατασκευής τους, είναι χαμηλότερες από αυτές των αντίστοιχων clincher ελαστικών. Ακόμη και το οικονομικότερο μοντέλο έχει όλα αναφερόμενα πλεονεκτήματα και είναι συγκριτικά καλύτερο από ένα μέσο clincher αγωνιστικό ελαστικό.


(+) ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία πελμάτων ελαστικών clincher-tubular σε μορφή, χρώματα (πλαϊνών ή πέλματος) και διαστάσεις (20, 21, 22, 23, 24 και 25mm), για διάφορες απαιτήσεις: δρόμου, τριάθλου, αντοχής, χρονομέτρων, αναβάσεων, brevet κλπ.

  

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ


(-)

Υπάρχει μόνο σε έκδοση Δρόμου για στεφάνια εσωτερικού πάχους 13-15mm. Δεν υπάρχουν ακόμη εκδόσεις Mtb, Trekking κλπ.

(-)

Δεν έχει καταφέρει καμία άλλη εταιρεία στο κόσμο να φτάσει την τεχνογνωσία και να αντιγράψει την τεχνολογία των clincher-tubular ελαστικών της Tufo.

 Ένα ζευγάρι λάστιχα μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε ότι καβαλάτε ένα άλλο ποδήλατο!Ρωτήστε μας για να επιλέξετε το ιδανικότερο ελαστικό για τις απαιτήσεις σας, δοκιμάστε ένα ζευγάρι από τα νέα clincher-tubular ελαστικά της Tufo και περιγράψτε μας την εμπειρία σας!