Menu
Your Cart

Bottecchia Profile

Ποδήλατα Podilato.eu - Ποδήλατα Bottecchia - Ιταλικό Ποδήλατο από το 1919 - Bottecchia Bicycles

|

|

ΙΣΤΟΡΙΑ

|

Μία Ιταλική ιστορία που ξεκινά από το μακρινό παρελθόν.

|

Ο Ottavio Bottecchia, ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε δύο φορές τον Γύρο Γαλλίας (1924-1925) και ο πρώτος ποδηλάτης που φορούσε την κίτρινη φανέλα από το πρώτο έως το τελευταίο ετάπ. Ένα μύθος της ποδηλασίας στα χρόνια των πρωτοπόρων. Stefano Garzelli, ένας σύγχρονος μύθος. Νικητής του Γύρου Ιταλίας το 2000 και κάτοχος πολλών άλλων επιτυχιών, συνοδοιπόρος και φίλος του Marco Pantani, καθώς και νικητής του Terreno-Adriatico. Ottavio και Stefano, δύο πρωταθλητές γεννημένοι να κερδίζουν, να πετούν πάνω στο ποδήλατο με την όψη ενός αγέρωχου αετού, σύμβολο των ποδηλάτων RepartoCorse της Bottecchia, συνώνυμο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης ιστορίας. Bottecchia, γεννημένο να πετά, καταδικασμένο να κερδίζει.

|

OTTAVIO BOTTECCHIA

Ο Ottavio Bottecchia γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1894 στο Borgo S.Martino di Colle Umberto της περιοχής του Τρεβίζο. Από νεαρή ηλικία, ο Ottavio κατέκτησε πλήθος επάθλων σε αγώνες. Νικητής του 11ου ποδηλατικού Γύρου Ιταλίας (Giro d’ Italia) ήταν ο Costante Girardengo, όμως στον ίδιο αγώνα ο Ottavvio Bottecchia τερμάτισε πέμπτος στη γενική κατάταξη και πρώτος στην ατομική. Το 1923 στον Γύρο της Γαλλίας (Tour de France) έχουμε την πρώτη μεγάλη έκπληξη: από την αρχή του πρώτου ετάπ (αγωνιστική ημέρα) μέχρι και τον τερματισμό του στο 381ο χλμ της διαδρομής Παρίσι-Χάβρη, ο Bottecchia βρίσκεται στη δεύτερη θέση από 200 και πλέον συμμετέχοντες. Οι Γάλλοι fans τον επευφημούν: ”Bottescia’ Bottescia” σε όλα τα ετάπ, ο Γύρος της Γαλλίας τελειώνει και ο Bottecchia κερδίζει τη δεύτερη θέση.

|

Το 1924, ο Bottecchia βρίσκεται στην καλύτερη φυσική του κατάσταση, ποδηλατεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο σε κάθε κλίση, με άριστο αναπνευστικό και ιδιαίτερα καλή διάθεση. Η πρώτη σελίδα της «Gazzetta dello Sport» της 22ας Ιουλίου γράφει με τεράστια γράμματα: «Ο Bottecchia κέρδισε θριαμβευτικά τον Γύρο της Γαλλίας και πέτυχε το στόχο που μάταια κυνηγούσαν οι πιο γρήγοροι Ιταλοί εδώ και 20 χρόνια». Ο Bottecchia είναι όχι μόνο ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε τον Γύρο Γαλλίας, αλλά και ο πρώτος ποδηλάτης στην ιστορία που φόρεσε την κίτρινη φανέλα (του προπορευόμενου) από το πρώτο έως και το τελευταίο ετάπ!

|

Το επόμενο έτος, στον τερματισμό του 20ου Γύρου της Γαλλίας, μόνο 49 από τους 130 συμμετέχοντες κατάφεραν να επιστρέψουν στο Parc des Princes και ο Bottecchia τερμάτισε πρώτος με διαφορά πάνω από 54 λεπτά. Για ακόμη μία φορά στο Παρίσι ο Bottecchia στέφεται νικητής και αλλάζει το μέλλον του ιταλικού αθλητισμού και ιδιαίτερα της ιταλικής ποδηλασίας, που βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της. Την 15η Ιουνίου 1927 και σε ηλικία μόνο 33 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από 13 ημέρες αγωνίας σε νοσοκομείο της Gemona del Friuli και ύστερα από επίθεση που δέχθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ ποδηλατούσε.

|

Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

1919 – O Teodoro Carnielli ιδρύει την εταιρία κατασκευής ποδηλάτων με την ονομασία Cicli Carnielli.

1924Ο Ottavio Bottecchia κερδίζει τον 'Tour de France'.

1925 – Ο Ottavio Bottecchia κερδίζει για ακόμη μία φορά τον 'Tour de France'.

1926 – Ο Ottavio Bottecchia ξεκινά την παραγωγή αγωνιστικών ποδηλάτων, βασισμένα στην αγωνιστική του εμπειρία, σε συνεργασία με τον Teodoro Carnielli.

1927 – Ο Ottavio Bottecchia πεθαίνει.

1930 – Η οικογένεια Carnielli, που ανέλαβε την επιχείρηση, κάνει την Bottecchia, πρωτοπόρο εταιρεία στην Ευρώπη και ξεκινά εξαγωγές στην Αμερική, με μεγάλη επιτυχία. Τα ποδήλατα Bottecchia κατακτούν την αγορά, αλλά και πολλές νίκες σε αγώνες.

1957-1978 – Πολλοί διάσημοι ποδηλάτες κερδίζουν σημαντικούς αγώνες και τοποθετούν την Bottecchia στην κορυφή των κατασκευαστών ποδηλάτων. Μεταξύ αυτών οι: L.Bobet, G. Nencini, G. De Rosso, M. Dancellini, R. Atig, G.Motta, G.Saronni, G.B Baronchelli, Pinarello and G. Lemond.

1967 – Η Bottecchia κατασκευάζει το πρώτο σπαστό ποδήλατο στην ιστορία του ποδηλάτου, που σημειώνει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, με την ονομασία Graziella.

1979 – Ο Guiseppe Saronni κερδίζει τον Giro D'Italia με ποδήλατο Bottecchia.

1989Ο Greg Lemond κερδίζει τον 'Tour de France' με ποδήλατο Bottecchia.

1997 – Η Bottecchia εξαγοράζεται από την οικογένεια Turato, η οποία έχει δύο γενιές ιστορία στην κατασκευή ποδηλάτων.

2006 – Οι πωλήσεις ποδηλάτων Bottecchia ξεπερνούν τις 50.000 στην Ευρώπη και η εταιρεία ξεκινά τις εξαγωγές εκτός Ευρώπης σε Αμερική, Ασία και Ειρηνικό.

2006 – Η Bottecchia αποκτά αποκλειστικούς αντιπροσώπους σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

2006 – Η Bottecchia κατακτά τον Giro D'Italia στην κατηγορία U-23 με το Bottecchia Shark 750.

2009 – Η Bottecchia αντιπροσωπεύεται και στην Ελλάδα, αποκλειστικά από τα ποδήλατα Michaello (Podilato.eu).

2010 - Ο Garzelli με το Bottecchia Supernova, θριάμβευσε στο 16ο Ετάπ του 93ου Γύρου Ιταλίας στις 25 Μαίου 2010 στη πιο σκληρή διαδρομή Plan de Corones, σε ένα υψόμετρο 2.273m. Το ίδιο έτος στέφεται νικητής του θρυλικού αγώνα Tιrreno-Adriatico.

2011 – Ο Garzelli με το Bottecchia Emme2, μετά την επιτυχημένη του πορεία σε όλη την διάρκεια του 94ου Γύρου Ιταλίας κατακτά την πράσινη φανέλα, ως νικητής των αναβάσεων.

2012 - Η Bottecchia γίνεται χορηγός των Ιστορικών επαγγελματικών ομάδων Amore e Vita από την Ιταλία και Andalucia από την Ισπανία καθώς και της Ελληνικής Π.Ο. Βέλος. Εισάγονται στη γκάμα της εταιρείας μοντέλα Fixed.

2013 - Επιστρέφει η θρυλική Graziella από την Bottecchia και τα πρώτα στον κόσμο Mtb 27.5''.

2014 - Η δυναμική πορεία της εταιρείας συνεχίζεται με εντελών νέα κορυφαία μοντέλα, αλλά και με 30% μεγαλύτερη ποικιλία για τον ερασιτέχνη ποδηλάτη.

2015 - Επετειακό μοντέλο Τ1-Tourmalet για τα 90 χρόνια από τη νίκη του Ottavio Bottecchia στον Γύρο Γαλλίας. Μεγάλη ποικιλία σε ηλεκτρικά ποδήλατα, νέες κατηγορίες όπως fat bikes, cruiser και εισαγωγή του νέου τσιπ αναγνώρισης σε όλα τα μοντέλα.

2016-2020 – Η Bottecchia επεκτείνει τη γκάμα της σε πλήθος μοντέλων με μεγάλες καινοτομίες. Μεγάλη γκάμα συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων Graziella και ακόμη περισσότερα fat, plus και urban μοντέλα (2016). Νέα Gravel bikes,  μεγάλη γκάμα Disk Road και Mtb Ortles 27.5"+ και 29" μαζί! Νέα επαγγελματική ομάδα Androni Giocattoli με συμμετοχή στον Giro d Italia (2017). Νέο Χειροποίητο Ποδήλατο Δρόμου Emme με συμμετοχή και διακρίσεις στο Giro d Italia (2018). Περισσότερα Ηλεκτρικά Mtb από ποτέ! Για πρώτη φορά η Bottecchia κυκλοφορεί 3 διαφορετικούς καταλόγους Be Green, Tempo Libero και Reparto Corse (2019). Η εξέλιξη εστιάζεται στα ποδήλατα τύπου Gravel, οπότε νέα μοντέλα Αλουμινίου και Carbon προστίθενται. Η Bottecchia είναι από τις πρώτες εταιρίες που παρουσιάζουν και νέο Ηλεκτρικό Gravel, το BE85 (2020).

Σήμερα. Η Bottecchia προηγείται των εξελίξεων και δημιουργεί ασυναγώνιστα ποδήλατα σε τεχνολογία, σχεδιασμό και φινέτσα!   

|

|

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

|

Η Φιλοσοφία της Bottecchia είναι ότι η παραγωγή της στοχεύει σε ποδήλατα μελετημένα και σχεδιασμένα για τον πιο απαιτητικό επαγγελματία αλλά και για τον πιο προσεκτικό και σχολαστικό ερασιτέχνη – λάτρη του ποδηλάτου. Για το λόγο αυτό εξειδικεύει την γκάμα της και την παρουσιάζει ετησίως σε τρεις (3) διαφορετικούς καταλόγους, που καλύπτουν όλους τους ποδηλάτες, ως εξής:

-      Tempo Libero = Ποδήλατα για τους λάτρεις του Ποδηλάτου

-      Be Green = Ποδήλατα για τους απαιτητικούς της Ηλεκτροκίνησης

-      Reparto Corse = Ποδήλατα για τους κορυφαίους της Αγωνιστικής Ποδηλασίας

|

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ TEMPO LIBERO (Ποδήλατα για Όλους)

Ottavio Bottecchia. Πρώτος εκείνος πέρασε σε μας το πάθος του για το ποδήλατο και τη θέλησή του να κάνει καθημερινά το καλύτερο. Το προσωπικό της Bottecchia ξέρει να διαχειριστεί την τεχνολογία με δεξιότητα και φροντίζει ώστε κάθε προϊόν να είναι προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, μία προς μία. Ποδήλατα μελετημένα και σχεδιασμένα για τον πιο απαιτητικό επαγγελματία αλλά και για τον πιο προσεκτικό και σχολαστικό ερασιτέχνη – λάτρη του ποδηλάτου. Επιλέγουμε τα πιο εξελιγμένα και μοντέρνα υλικά και τις καλύτερες εταιρείες ανταλλακτικών για να παράγουμε μία πραγματική και απόλυτη μηχανή δύο τροχών. Εδώ και χρόνια εξελίσσουμε, με τον ίδιο επαγγελματισμό, προϊόντα εντός και εκτός δρόμου, αλλά και νέα μοντέλα που εισάγουμε κάθε χρόνο στην γκάμα μας. H Bottecchia είναι ένας απόλυτα αξιόπιστος συνεργάτης στην αγορά και προσφέρει: μεγάλη διαθεσιμότητα αποθεμάτων, μεγάλη γκάμα προϊόντων, πλήρη τεχνική κάλυψη και κυρίως την δυνατότητα να μπορεί να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη. Για τα κορυφαία προϊόντα της σειράς προσφέρουμε, μετά από ζήτηση (custom), προσωποποιημένες υπηρεσίες και συναρμολογούμε τα προϊόντα σε σύντομο χρόνο. Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, σημαίνουν Bottecchia: πάρα πολλά έτη ιστορίας και ένα βλέμμα προς το μακρινό μέλλον.

|

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ REPARTO CORSE  (Ηλεκτρικά Ποδήλατα)

Η νέα τάση στην οικολογική μετακίνηση εντός πόλης, αλλά και οι υψηλές απαιτήσεις της ηλεκτροκίνησης στην ορεινή ποδηλασία, τη ποδηλασία δρόμου αλλά και το Gravel, έχουν ένα συνώνυμο: τον κατάλογο ηλεκτρικών ποδηλάτων Be Green της Bottecchia. Υψηλής ποιότητας ποδήλατα, με καινοτόμα συστήματα ηλεκτροκίνησης, μεγάλες αυτονομίες, προσεγμένο σχεδιασμό, μελετημένα και πιστοποιημένα χαρακτηριστικά και κυρίως, after sale υποστήριξη.

|

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ REPARTO CORSE  (Αγωνιστικά Ποδήλατα)

Bottecchia, μία ιστορική εταιρεία που αδιαμφισβήτητα αποτελεί ορόσημο στον χώρο του ποδηλάτου, εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, από την ίδρυσή της με την άμεση συνεργασία του πρωταθλητή Ottavio Bottecchia έως σήμερα. Για πάνω από ένα αιώνα πρωταγωνιστεί, μαζί με μεγάλους πρωταθλητές, με έναν μεγάλο αριθμό νικών στις σημαντικότερες ποδηλατικές διοργανώσεις παγκοσμίως όπως: Γύρους Γαλλίας, Γύρους Ιταλίας, Παγκόσμια και Εθνικά Πρωταθλήματα, Milano-Saremo, Tirreno-Adriatico κλπ. Reparto Corse είναι η διακριτική υπογραφή των αγωνιστικών ποδηλάτων για αθλητές υψηλού επιπέδου. Η σειρά Bottecchia Reparto Corse προσφέρει αγωνιστικά ποδήλατα σε ίνες άνθρακα και αλουμίνιο για την Ποδηλασία Δρόμου και την Ορεινή Ποδηλασία, που συνδυάζουν τα πιο καινοτόμα υλικά, την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και ταυτόχρονα μοναδική σχεδίαση. Η συνεργασία με τους αθλητές επαγγελματικών ομάδων ποδηλασίας, επιτρέπει στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Bottecchia να δημιουργήσει πλαίσια υψηλών επιδόσεων, με μεγάλη ακαμψία, που προορίζονται για αγώνες υψηλού επιπέδου. Αυτό σημαίνει Bottecchia Reparto Corse: Έρευνα, καινοτομία, τεχνολογία και μοναδική ποιότητα με ιταλικό άρωμα και φινέτσα, που ικανοποιεί τον ποδηλάτη κάθε κατηγορίας.

|

Όλα τα ποδήλατα του καταλόγου Reparto Corsa διατίθενται και «custom/κατόπιν παραγγελίας» και παρέχουν στον πελάτη την δυνατότητα να προσωποποιήσει την παραγγελία του. Μπορούμε να υπολογίσουμε το μέγεθος του πλαισίου σύμφωνα με τα σωματομετρικά του στοιχεία, για τον αντίστοιχο τύπο ποδηλάτου που θα επιλέξει και επιπλέον μπορούμε να διαφοροποιήσουμε την πρότυπη έκδοση του κάθε ποδηλάτου, προσωποποιώντας την απόλυτα. Έτσι λοιπόν μπορούμε να συναρμολογήσουμε το ποδήλατό του κομμάτι – κομμάτι, σύμφωνα με τις προσωπικές του απαιτήσεις και επιλογές. Για τον λόγο αυτό, σε κάθε κατάστημα Bottecchia υπάρχει ένα προκαθορισμένο δελτίο παραγγελίας, το οποίο συμπληρώνεται από τον πελάτη και κατατίθεται στο κατάστημα, προκειμένου να γίνει η εξατομικευμένη παραγγελία στη Bottecchia. Με την διαδικασία αυτή αποφεύγουμε δυσάρεστα λάθη στην επιλογή των ανταλλακτικών και τη συνεννόηση, πετυχαίνουμε εκπληκτικά σύντομο χρόνο παράδοσης, χάρη και στη μεγάλη διαθεσιμότητα των αποθεμάτων των προϊόντων Reparto Corse, αλλά κυρίως πετυχαίνουμε τον μεγαλύτερο στόχο μας, που είναι η απόλυτη ικανοποίηση των πελατών.    

Con Bottecchia e’ Possibile Personalizzare

|

CUSTOM HANDMADE IN ITALY

Η Παρακάτω περιγραφή αφορά καινοτομίες που 1η η Bottecchia εφαρμόζει στο κορυφαίο πλαίσιό της με την ονομασία Emme, το οποίο από το 2013 έως σήμερα αναβαθμίζεται, ώστε κάθε έκδοσή του να προηγείται τεχνολογικά των εξελίξεων και να προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες στον επαγγελματία ποδηλάτη, για την κατάκτηση της κορυφής!  

|

Nέα έργα τέχνης, εξολοκλήρου κατασκευασμένα στην Ιταλία: σχεδιασμός, πρωτότυπα, παραγωγή, βαφή. Τα νέα κορυφαία πλαίσια Emme έχουν μελετηθεί σε συνεργασία με επαγγελματικές ομάδες ποδηλασίας, με στόχο να ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των αθλητών κατά τους σκληρότερους αγώνες του κόσμου. Εφαρμόστηκαν νέες απίστευτες τεχνολογίες, τόσο για την παραγωγή των σωλήνων, βασισμένη στην αεροναυπηγική, όσο και στην συναρμογή τους, που είναι εξολοκλήρου χειροποίητη. Οι ίνες άνθρακα, έχουν ένα υψηλό βαθμό ευελιξίας, ίση με 450 Giga Pascal. Ενώ η αντοχή τους φτάνει τα 4200 Mega Pascal. Η τεχνική αυτή μας επιτρέπει να αποκομίσουμε τα μέγιστα από τα υλικά, ώστε να πετύχουμε τα κατώτατα επίπεδα βάρους και τα ανώτατα επίπεδα ακαμψίας. Το πίσω ψαλίδι έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δώσει μία μεγάλη ακαμψία στη δομή όλου του πλαισίου, ώστε να αποφεύγεται η απώλεια δύναμης κατά τις έντονες πιέσεις.

|

Ο λεπτός στο πίσω μέρος του σωλήνας της βάσης της σέλλας εξασφαλίζει υψηλή άνεση ακόμη και σε κυβόλιθους (pave). Νέα και καινοτόμα τα πίσω 3D νυχάκια, ενοποιημένα με το πίσω ψαλίδι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο κομμάτι, ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό. Με μια αναλογία βάρους και ακαμψία από τις υψηλότερες στον κόσμο. Νέα τεχνολογία Ultra Slim κάθετων ψαλιδιών, με εμφυτεύματα Τιτανίου στο ανθρακόνημα των οριζόντιων ψαλιδιών (Emme), για την μέγιστη ακαμψία και την εξάλειψη των κραδασμών. Tapered μέτωπο - πιρούνι για κορυφαία σταθερότητα και ακαμψία του εμπρός τριγώνου, εξ’ αιτίας του σχήματός του κοντά στην μεσαία τριβή αλλά και της τοποθέτησης σωλήνα κεφαλής με διπλή διατομή: 1-1/8" στην κορυφή και 1-1/2" στη βάση.

|  

Η τεχνολογία και η παράδοση των κατασκευασμένων στην Ιταλία ποδηλάτων αντικατοπτρίζεται στο νέο project της Bottecchia, το Emme. Επεξεργασία που χαρακτηρίζεται από υψηλό επαγγελματισμό και χρήση των βέλτιστων υλικών και των καινοτόμων τεχνολογιών της αγοράς που εγγυάται προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Σε όλες τις φάσεις του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της δοκιμής και του φινιρίσματος διασφαλίζεται η ποιοτική ιταλική κατασκευή. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον ποιοτικό έλεγχο και μας δίνουν παράλληλα τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε όλες τις εξειδικευμένες απαιτήσεις των πελατών μας σε επαγγελματικό επίπεδο.

|

Δοκιμές ακαμψίας και δύναμης στρέψης. Αυτή είναι η συνολική μέτρηση στρέψης από τον σωλήνα κεφαλής μέχρι και τα πίσω νυχάκια, που υποδεικνύει πόσο καλά μπορείς να χειριστείς ένα πλαίσιο, πόσο σε ενεργοποιεί, πόσο σταθερό είναι σε υψηλές ταχύτητες και πόσο αποδοτικό είναι στα sprint. Τα αποτελέσματα εμφανίζουν την αναλογία μεταξύ της εφαρμοσμένης ισχύος (N) και τη στρέβλωση του πλαισίου (mm). Όσο πιο υψηλό είναι το αποτέλεσμα αυτό, τόσο πιο άκαμπτο είναι το πλαίσιο. Όσο υψηλότερος αριθμός, τόσο ανθεκτικό το πλαίσιο. Όπως μπορούμε να δούμε από τα αποτελέσματα των δοκιμών, τα πλαίσια της Bottecchia με μετρήσεις 120-125N/mm τοποθετούνται στα κορυφαία σε ακαμψία πλαίσια στον κόσμο.

|

BOTTECCHIA CYCLING TEAMS

Από την αρχή της ιστορίας της, η Bottecchia δραστηριοποιείται στην αγωνιστική ποδηλασία και συνεργάζεται με επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες ποδηλασίας σε όλο το κόσμο, με σκοπό την υποστήριξη του αθλήματος και τη στενή συνεργασία με αθλητές και αθλητικούς διευθυντές για την παροχή αλλά και βελτίωση της πολύπλευρης τεχνικής εμπειρίας της.

|

|

GRAZIELLA

|

GRAZIELLA – ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΠΑΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ – ΑΠΟ ΤΟ 1964

Το σπαστό ποδήλατο Graziella γεννήθηκε το 1964 με δημιουργό τον Rinaldo Donzelli. Το άρωμα της ελευθερίας και ο αέρας του κεφιού της δεκαετίας του ’60 αντικατοπτρίζονται στην κομψότητα του ποδηλάτου που ήρθε με προορισμό να μείνει στην ιστορία.   Η πρώτη σειρά ποδηλάτων του 1964, δημιουργήθηκε από τη Bottecchia στο εργοστάσιο του Teodoro Carnielli στη περιοχή Vittorio Veneto (Tv) της Ιταλίας. Ξεχώρισε και διαδόθηκε αμέσως εξαιτίας της απίθανης πρακτικότητάς της. Σταθερή, αναδιπλούμενη και μοναδική, η Graziella βρισκόταν πλέον στις βασικές αποσκευές των αυτοκινήτων με την μεγαλύτερη χρησιμότητα, καταλαμβάνοντας ένα χώρο 75x60x30 εκατοστών με συνολικό βάρος 16 κιλών.

|

ΜΟΝΤΕΛΑ GRAZIELLA

Η πρώτη σειρά των ποδηλάτων Graziella, κεφάτη και ατίθαση κατέκτησε αμέσως όλες τις ιταλικές οικογένειες με τον τροχό των 16’’, την κόντρα στο πεντάλ και τις κομψές και μελετημένες λεπτομέρειές της. Χάρη στα χαρακτηριστικά της η Graziella έγινε πολύ σύντομα το απαραίτητο ποδήλατο στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των Ιταλών, για όλη την οικογένεια, για να χρησιμοποιείται συνέχεια, όλες τις εποχές και για όλες τις χρήσεις. Το στυλ της χαρούμενης και ανέμελης ζωής και της οικονομικής άνθησης της Ιταλίας αυτήν την περίοδο, έκανε την Graziella αμέσως το έμβλημά της. Η Graziella αντιπροσωπεύει την κοινωνική επανάσταση και γίνεται το σύμβολο της ευκατάστατης νέας γενιάς.   Ο ενθουσιασμός για το σπαστό ποδήλατο των 16’’, κρατούσε ακόμα και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, οπότε ο Carnielli αποφάσισε να ανανεώσει και να διαφοροποιήσει την αυθεντική Graziella, κόντρα ακόμη και στις διάφορες απομιμήσεις που άρχισαν να γεννιούνται με την πάροδο του χρόνου. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε μία νέα Graziella που στέφθηκε βασίλισσα των σπαστών ποδηλάτων. «Ο Carnielli ξαναχτυπά» όπως έγραφαν οι τίτλοι των δημοσιευμάτων της εποχής. Η νέα Graziella ξεχώριζε από το προηγούμενο μοντέλο, με τροχό 20’’ πλέον και με μικρές βελτιώσεις στις λεπτομέρειες όσον αφορά την κομψότητα, που παγίωσαν εκ νέου την κυριαρχία της.       Τα πρακτικά σακίδια, ο ήχος του κουδουνιού με το χαρακτηριστικό “G”, το ενσωματωμένο στο πλαίσιο φανάρι, το νευρικό τιμόνι, δένουν με το εξαιρετικά καλο-βαμμένο πλαίσιο και τους εξαιρετικούς συνδέσμους. Υπήρξαν διαθέσιμα επίσης μοντέλα με 2 ή 3 αυτόματες ταχύτητες και με σύνδεσμο στο λαιμό με κλειδί. Επιπλέον, ένα όλο και πιο ενημερωμένο κοινό, ζητούσε σε αποκλειστικότητα τετράγωνο εμπρός φανάρι και το νέο μετρητή ταχύτητας στο τιμόνι. Η Graziella, με αντιπροσωπευτικά χρώματα, το λευκό καϊμάκι και το μπλε του πελάγους, παγίωσε την επιτυχία της και συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της με νέες σειρές και διαφορετικούς χρωματισμούς.

|

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Η Graziella κατέκτησε τις πιο διάσημες προσωπικότητες που στιγμάτισαν την δεκαετία του ’60. Η Brigitte Bardot, σύμβολο θηλυκότητας της εποχής, αποτέλεσε την πρωταγωνίστρια της διαφημιστικής καμπάνιας που καθιέρωσε την Graziella ως τη “Rolls Royce της Brigitte Bardot” παρομοιάζοντάς την με το εγγλέζικο αυτοκίνητο, για να υπογραμμίσει την ανθεκτικότητα και την επιμέλεια στην αισθητική της. Επίσης το αντισυμβατικό και σουρεαλιστικό πνεύμα του Salvador Dali θα μαγευτεί από την Graziella για να επιβεβαιωθεί η κομψότητα και η πρακτικότητά της. Ο γνωστός Ισπανός ζωγράφος, γλύπτης, συγγραφέας, κινηματογραφιστής και σχεδιαστής, ενθουσιάστηκε και κερδήθηκε τόσο, ώστε στις όπερες και τις μετακινήσεις του είχε πάντα στο πλευρό του την Graziella του.     

|

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η Graziella έγινε από νωρίς μόδα και ένα κοινωνικό φαινόμενο που έκανε τις ιταλικές οικογένειες να ξανα-ανακαλύψουν τη χαρά της βόλτας με ποδήλατο. Η μεγάλη επιτυχία των σπαστών ποδηλάτων και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Graziella, έκαναν τους Ιταλούς να αναθεωρήσουν το στυλ της ζωής και τις συνήθειές τους.   Με το πέρασμα του χρόνου, ζητήθηκαν και δημιουργήθηκαν ειδικές εκδόσεις σε χρωματισμούς και προδιαγραφές σύμφωνα με τις επιθυμίες. Το πνεύμα της δεκαετίας του ´60 επηρέασε και τους χρωματισμούς, βρήκε έδαφος το μοντέλο Graziella Flor, ενώ η επιθυμία για ελευθερία εκφράστηκε από τις εκδόσεις Tadem με διπλό και τριπλό ποδήλατο, η ανεμελιά με το μοντέλο Rickshaw και ακολούθησε πλήθος διαφοροποιημένων εκδόσεων μοντέλων και χρωματισμών, ακόμα και ατομικά κατά παραγγελία, καθώς και οι εκδόσεις Baby και Leopard.

|

ΜΟΝΤΕΛΟ “ORO”

Ένας Γερμανός καλλιτέχνης, λάτρης της μυθικής Graziella, δημιούργησε ένα μοναδικό μοντέλο. Έντυσε όλο το πλαίσιο του ποδηλάτου του με φύλλα χρυσού 24άρων καρατίων συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων.   Αυτή η Graziella με αριθμό πλαισίου Νο82826 βρίσκεται σήμερα στο εργοστάσιο της Bottecchia, φυλαγμένη σε ειδική βιτρίνα για να προστατεύεται από το πέρασμα των χρόνων.

|

Ο ΜΥΘΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Η Bottecchia Cicli σήμερα ξανα-λανσάρει στην αγορά τη Graziella, το μοναδικό και αυθεντικό σπαστό ποδήλατο που ήρθε στην ιστορία από την δεκαετία του ´60 για να μείνει.   Το νέο μοντέλο διατηρεί την αίγλη, την γοητεία και τις αξίες της μυθικής Graziella, σε ένα νέο project κατασκευασμένο στην Ιταλία, μοναδικό και καινοτόμο.