Menu
Your Cart

Υπηρεσίες - Βιοτεχνία - Κατασκευή

Ποδήλατα Podilato.eu - Η 1η Βιοτεχνία Κατασκευής Χειροποίητων Αγωνιστικών Ποδηλάτων στην Ελλάδα
|
| 
Το κείμενο και οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο μας - Η Υπηρεσία Κατασκευής πλαισίων δεν παρέχεται αυτή τη στιγμή

|
Στη βιοτεχνία ποδηλάτων Michaello από το 1983 που κατασκευάσαμε το πρώτο ελληνικό χειροποίητο αγωνιστικό ποδήλατο μέχρι σήμερα, που οι απαιτήσεις της αγοράς έχουν αυξηθεί, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ποδηλάτου που:
|
Εξυπηρετεί τις ανάγκες του αναβάτη. Μαζί με τον πελάτη και με κριτήριο την χρήση και τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσει, επιλέγουμε τον τύπο του ποδηλάτου που του ταιριάζει: δρόμου, πόλης, πίστας, mountain bike κλπ.
|
Είναι απόλυτα κατασκευασμένο στα μέτρα του αναβάτη. Έχουμε τη δυνατότητα να κόψουμε και να ράψουμε το σκελετό στα μέτρα του κάθε ανθρώπου με ακρίβεια χιλιοστού, όπως τα ρούχα στην υψηλή ραπτική. Δεν αρκεί να μεταβάλουμε το ύψος της σέλλας ή του τιμονιού με μεθόδους Προκρούστη, αν το μέγεθος του σκελετού δεν είναι το σωστό, είναι σίγουρο ότι δεν θα ποδηλατήσουμε ποτέ σωστά και ξεκούραστα. Με κριτήριο όλες τις σωματομετρικές διαστάσεις του αναβάτη και κατόπιν υπολογισμών, προκύπτει το μέγεθος του σκελετού που θα κατασκευάσουμε και το μήκος του κάθε σωλήνα χωριστά. Άνθρωπος και ποδήλατο γίνεται ένα σύστημα μηχανών όπου μύες και βραχίονες (μοχλοί) συνεργάζονται αρμονικά και αποδίδουν στο μέγιστο.
|
Η εργονομία του, από την κατασκευή του έως την συναρμολόγηση του, προσφέρει άνεση και ασφάλεια στον αναβάτη. Η εργονομία του ποδηλάτου δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθός του και τις σωματομετρικές διαστάσεις του κάθε ανθρώπου αλλά και με τη σωστή σχεδίασή του σε σχέση με την ανατομία, την σωματική διάπλαση, τις προσωπικές προτιμήσεις και προσδοκίες του καθενός. Σχεδιάζουμε κάθε ποδήλατο σύμφωνα με όλα τα παραπάνω μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου, γι’ αυτό και κάθε ποδήλατο που κατασκευάζουμε είναι μοναδικό.
|
Η ποιότητα κατασκευής και υλικών αποτελεί εγγύηση. Η 100% χειροποίητη κατασκευή που προσφέρουμε, είναι κάτι εντελώς σπάνιο σήμερα, αφού και οι πλέον γνωστοί οίκοι εμπορεύονται βιομηχανοποιημένα σκελετά από ασιατικές χώρες, τοποθετούν την φίρμα τους και τα συναρμολογούν. Εδώ ο αγοραστής αποκτά ένα μοναδικό χειροποίητο κομμάτι, δουλεμένο από την αρχή ως το τέλος στο χέρι, με συνδέσμους, κολλήσεις από μπρούτζο ή ασήμι και με σωληνώσεις από κράμα ατσαλιού (νικέλιο – χρώμιο - μολυβδαίνιο) των πιο επώνυμων εταιριών σωληνώσεων στον κόσμο. Γιατί ατσάλι; Γιατί το ατσάλι (σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ελαφρύτερα υλικά: αλουμίνιο, τιτάνιο, ανθρακονήματα) έχει το δυνατότερο κράμα, την μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ζωής, την καλύτερη συνολικά ακαμψία, είναι οικονομικότερο και επισκευάζεται. Η ποιότητα αυτή, μας επιτρέπει να δίνουμε εγγύηση εφ’ όρου ζωής για το σκελετό που κατασκευάζουμε.
|
Η τιμή του είναι ιδιαίτερα προσιτή. Τα ποδήλατα κατασκευάζονται στη χώρα μας και διατίθενται απ’ ευθείας στην αγορά, με αποτέλεσμα τα έξοδα κατασκευής να είναι μειωμένα και να μην υπάρχουν μεσάζοντες. Έτσι η τελική τιμή των προϊόντων μας είναι τουλάχιστον 60% χαμηλότερη από την τιμή των αντίστοιχων εισαγόμενων μοντέλων.
|
Η αισθητική του και το λειτουργικό αποτέλεσμα ικανοποιεί απόλυτα. Η αισθητική του ποδηλάτου είναι ένας σημαντικός παράγοντας, γι’ αυτό ο πελάτης μας έχει την δυνατότητα να επιλέξει το χρώμα της αρεσκείας του για το ποδήλατό του, αλλά και το μοντέλο, το στυλ και τον συνδυασμό χρωμάτων των ανταλλακτικών που θα τοποθετηθούν σε αυτό. Το λειτουργικό αποτέλεσμα ικανοποιεί απόλυτα και τους πιο απαιτητικούς: μεγάλη απόδοση της δύναμής, ξεκούραστη ποδηλασία, ευκολία οδήγησης, άψογη συμπεριφορά και ασφάλεια στο δρόμο κάνουν την ποδηλασία μία απολαυστική εμπειρία.
|
Η επιλογή των ανταλλακτικών είναι προσωπική υπόθεση. Οι εταιρείες (για τη μείωση κοστολογίου, την αύξηση του κέρδους, το ξεστοκάρισμα ανταλλακτικών κ.λ.π.) συναρμολογούν τα ποδήλατα με τα δικά τους στάνταρτ, αναγκάζοντας έτσι τον πελάτη να αγοράσει ένα ποδήλατο που δεν ανταποκρίνεται στα δικά του δεδομένα και δεν ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του. Εμείς επιλέγουμε μαζί με τον πελάτη το κάθε ανταλλακτικό που θα τοποθετηθεί πάνω στο ποδήλατό του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.
 |
Κάνει τα προβλήματα και τις βλάβες, άγνωστες λέξεις.  Η αγορά ενός ποδηλάτου Michaello θα σας κάνει να ξεχάσετε τι σημαίνει βλάβη και ασταμάτητες επισκευές. Εκτός από το πρώτο δωρεάν σέρβις που σας προσφέρουμε (για λόγους καλής λειτουργίας του νέου σας ποδηλάτου), θα μας ξαναεπισκεφθείτε μόνο και μόνο για να μιλήσουμε για τις ευχάριστες στιγμές σας πάνω στο ποδήλατο και να σας εκμυστηρευτούμε λίγα ακόμα από τα πολλά μυστικά του ποδηλάτου.
|
Με λίγα λόγια προσπαθούμε να προσαρμόσουμε το ποδήλατο στον άνθρωπο και όχι τον άνθρωπο στο ποδήλατο, κάνουμε το ποδήλατο ζωή του και όχι τη ζωή του ποδήλατο!
|


     

Δείτε παραπάνω: 1. Εργονομία - 2, 3, 4. Κατασκευή από Κάσπαρη Μιχαήλ (Καλύμπρα Πιρουνιού - Πλαισίου)


     

Δείτε παραπάνω: 1. Κόλληση σε καλύμπρα πηρουνιού - 2, 3, 4. Πλαίσια και Ποδήλατα Michaello


     

Δείτε παραπάνω: 1, 2, 3. Παρουσιάσεις σε περιοδικά - 4. Με τον Μηχανικό-Σχεδιαστή  Κώστα Αργυριάδη


   

Δείτε παραπάνω: 1, 2, 3. Από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης


   

Δείτε παραπάνω καταξιωμένους αθλητές που αγωνίστηκαν με ποδήλατα Michaello

1. Ολυμπιονίκης Κλεάνθης Μπάργκας - 2. Πρωταθλητής Ελλάδος Τάσος Παναγιωτίδης - 3. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tandem