Menu
Your Cart

Podilato.eu - Ιστορία

Ποδήλατα Podilato.eu - Εμπειρία γύρω από το Ποδήλατο, από το 1960
|

Η πολυετής πείρα, η πλούσια και πολύπλευρη γνώση αλλά κυρίως η αγάπη μας για το ποδήλατο, σε συνδυασμό με τον σεβασμό μας στον πελάτη και φίλο του ποδηλάτου, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε.
|

Το 1960 ο Μιχαήλ Κάσπαρης ξεκινά την ενασχόλησή του με το αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, ενώ ο πατέρας του Γεώργιος Κάσπαρης διατελεί παράγοντας αθλητικού σωματείου. Με κοινό στέκι τα ποδηλατάδικα της περιοχής Χιρς στη Θεσσαλονίκη (Ιπποκράτειο) και μέσα από τη διαρκή συναναστροφή τους με τους τεχνίτες της εποχής, αποκτούν τις πρώτες γνώσεις στην επισκευή του ποδηλάτου.
|

Από το 1963 και για δέκα χρόνια ο Κάσπαρης Μιχαήλ αγωνίζεται με την φανέλα του ποδηλατικού ομίλου «Βέλος» κατακτώντας πανελλήνια πρωταθλήματα επί σειρά ετών και άλλες σημαντικές νίκες σε πανελλήνιο επίπεδο. Από το 1968 μάλιστα και για μία τριετία, είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας με πολλές διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις.
|

Μετά το τέλος της σπουδαίας αθλητικής διαδρομής του το 1972, ιδρύεται με δική του πρωτοβουλία το τμήμα ποδηλασίας του Γ.Σ. «Ηρακλή» και αναλαμβάνει ο ίδιος προπονητής του συλλόγου. Το τμήμα φθάνει μέσα από μια λαμπρή πορεία στο απόγειο της δόξας του τα έτη 1977-1978 με την κατάκτηση των πανελληνίων πρωταθλημάτων και ρεκόρ δρόμου και πίστας. Γίνεται ο πρώτος Έλληνας που αποκτά άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή ποδηλασίας το 1978 και η δράση του ως προπονητής συνεχίζεται στον «Π.Α.Ο.Κ.», τον «Β.Α.Ο», την «Μ.ΕΝ.Τ.» και τον «Α. Ο. Σερρών», μάλιστα διατελεί επί τριετία περιφερειακός προπονητής Βορείου Ελλάδος.
|

Εκτός από τον Γ.Σ. «Ηρακλή», συντελεί το 1972 ως ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία του ποδηλατικού τμήματος του συλλόγου «Μελιταίας». Το 1982 μαζί με άλλους φίλους του ποδηλάτου ιδρύει τον Ο.Φ.Π. «Αυτόδρομο», το 1990 τον ΠΟ.ΕΚ.Ο.  «Θεσσαλονίκη» και το 2007 τον Π.Α.Ο. «Μακεδονία» και ξεκινά παράλληλα αγώνα ενημέρωσης για την σωστή χρήση του ποδηλάτου και την ευρεία διάδοσή του ως μέσο μετακίνησης μέσα στην πόλη. Ως εκπρόσωπος του Α.Ο.Σ. Σερρών, συντελεί το 1981 στην ίδρυση της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Βορείου Ελλάδος και διατελεί μέλος του Δ.Σ. αυτής τα επόμενα χρόνια.
|

Με την πολύπλευρη εμπειρία που απέκτησε από το χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας, ξεκινά μία προσπάθεια μετάδοσης γνώσεων, εμπειριών αλλά και υλικο-τεχνικής υποστήριξης στο ευρύτερο κοινό του ποδηλάτου. Έτσι το 1977 ιδρύει κατάστημα και προσφέρει εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες service & ενημέρωσης, για όλους. Το κατάστημα φέρνει στον ποδηλατικό κόσμο της πόλης αυτό που μέχρι τότε απουσίαζε, την εξειδίκευση! Έκτοτε, στηρίζει τις προσπάθειες πολλών αθλητών και συλλόγων και αναλαμβάνει χορηγός τους.
|

Τολμά πρώτος και κατασκευάζει το πρώτο ελληνικό ποδήλατο το 1983, με σκοπό να παράγεται στη χώρα μας ένα ποδήλατο βελτιωμένης ποιότητας και μειωμένου κοστολογίου, που θα ανταγωνίζεται τα εισαγόμενα, θα ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες του αναβάτη, θα του παρέχει άνεση, ασφάλεια και θα είναι φτιαγμένο στα μέτρα του.
|

Η παραγωγή περνά σε επίπεδο βιοτεχνίας το 1987 και τα ποδήλατα φέρουν το όνομα «Michaello» και το δίκτυο πωλήσεων επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Πλήθος αντιπροσωπειών ξένων οίκων εμπιστεύονται το κατάστημα ποδηλάτων Michaello και τα προϊόντα τους εξυπηρετούν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας στη ελληνική αγορά.
|

Το 1988 υλοποιείται η ιδέα κατασκευής ποδηλάτου πόλης, ενός ποδηλάτου πιο ευέλικτου, πιο ασφαλούς και γενικά πιο προσιτού για όσους θέλουν να μετακινούνται μέσα στην πόλη. Μία ιδέα που είναι μόδα στην Ευρώπη και μόλις τώρα κάνει δειλά την εμφάνισή της στην χώρα μας.
|

Από το 1990, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας: κατασκευή, συναρμολόγηση και επισκευή συμμετέχει και ο υιός, Κάσπαρης Παναγιώτης. Παράλληλα και μέχρι σήμερα, αγωνίζεται και κατακτά σημαντικές νίκες με τις φανέλες του Π.ΕΚ.Ο. «Θεσσαλονίκη», μετέπειτα του Γ.Σ. «Ηρακλή» και σήμερα του Π.Ο. «Βέλος», με αποκορύφωση την κατάκτηση Τοπικών και Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Mtb και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Mtb Marathon το 2010.
|

Το 1997 παίρνει το πρώτο δίπλωμα προπονητή και ασχολείται με τη προπονητική, ενώ το 2002 συμμετέχει και τελειώνει με την καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα τη Σχολή Προπονητών Ποδηλασίας. Αναλαμβάνει Προπονητής σε ομάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες επί σειρά ετών κυριαρχούν στην Ορεινή Ποδηλασία, με πλήθος Πρωταθλητών, Κυπελλούχων και μελών Εθνικής Ομάδας. Την εξαετία 2001-2006 οι αθλητές του κατακτούν 125 χρυσά, 106 αργυρά και 84 χάλκινα μετάλλια.
|

Το 2001 συμμετέχει και τελειώνει με τη καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα και τη Σχολή Περιφερειακών & Ομοσπονδιακών Κριτών Ποδηλασίας. Κατά περιόδους, συμβάλει ως επίσημος κριτής ποδηλασίας, στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων πρωταθλήματος Β. Ελλάδος και διοργανώνει ή συμμετέχει σε προπονητικά σεμινάρια, ημερίδες και παρουσιάσεις γύρω από το ποδήλατο.
|

Στο πέρασμα των χρόνων, η διαρκής υποστήριξη ποδηλατικών συλλόγων, δράσεων και εκδηλώσεων αγωνιστικής, αστικής και μαζικής ποδηλασίας, σε συνδυασμό με την παρακολούθηση αλλά και υλοποίηση ενημερωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων σε Σχολεία, Δήμους και άλλους φορείς συμβάλει στην προετοιμασία για την αλλαγή νοοτροπίας, την εξοικείωση με το μέσο και το σεβασμό απέναντι στο ποδήλατο και τον ποδηλάτη. Το μεγάλο στοίχημα του σήμερα παραμένει η συμβολή μας στη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, για τη δημιουργία πόλεων φιλικότερων στους πολίτες και το περιβάλλον: Ποδηλατώ = ζω καλύτερα!
|

Από το 2015, σε έναν εντελώς νέο, μοντέρνο και ξεχωριστό χώρο στη Σόλωνος 25, στην ίδια γειτονιά που έγιναν τα πρώτα μας βήματα το 1960, μαζί με την επόμενη γενιά να ξεκινά και αυτή τις πρώτες πεταλιές στο χώρο, προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά, με τις ίδιες πάντα αξίες, το ίδιο πάθος και την ίδια προσδοκία: να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα στον κόσμο του ποδηλάτου!