Menu
Your Cart

Podilato.eu - Οδηγός Αγοράς

Ποδήλατα Podilato.eu - Η Σωστή Επιλογή Ποδηλάτου
|

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ

|

Διαδικασία αγοράς

Η απάντηση των ερωτημάτων: του πωλητή “ποιο σας αρέσει;” του αγοραστή “πόσο κοστίζει;” και μία “απλή” ρύθμιση της σέλλας, ολοκληρώνουν συνήθως μία ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ αγορά.
|

Έρευνα Αγοράς

Ο οδηγός αυτός, αποτελεί παράδειγμα του μοναδικού τρόπου με τον οποίο λειτουργούμε & καταξιωθήκαμε στο χώρο του ποδηλάτου, εδώ και μισό αιώνα. Η πολυετής πείρα, η πολύπλευρη γνώση, η πρωταθλητική εμπειρία και κυρίως η αγάπη μας για το ποδήλατο, σε συνδυασμό με την συνέπεια, τον σεβασμό & την περίσσια διάθεσή μας να σας εξυπηρετήσουμε, πριν και μετά την αγορά, αποτελούν εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που σας προσφέρουμε, αλλά & δέσμευση για μία ΟΡΘΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ.

  • Η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη, για την ενημέρωση και τη σύγκριση ποδηλάτων, τιμών, ποιότητας και υπηρεσιών, προκειμένου να καταλήξετε σε ασφαλή συμπεράσματα. Που διεξάγεται και τι θα πρέπει να προσέξετε:

  • Πολυκαταστήματα: θα συναντήσετε προσιτές τιμές, αλλά και πλήρη άγνοια του προσωπικού, έλλειψη ενημέρωσης, εξυπηρέτησης και service, περιορισμένη ποικιλία μοντέλων, ανυπαρξία μεγεθών και εξαιρετικά χαμηλή ποιότητα, ασύμβατων υλικών, που εύκολα μπορούν να σας οδηγήσουν σε μία απρόσωπη και λανθασμένη αγορά, η οποία σύντομα θα σας απογοητεύσει.

  • Μη Εξειδικευμένα Καταστήματα: θα συναντήσετε μεγάλη ποικιλία, όμως σε ορισμένα & περιορισμένη διάθεση εξυπηρέτησης, ελλιπείς γνώσεις & ενημέρωση, καθώς και μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση μετά την αγορά. Η μικρή διαθεσιμότητα μεγεθών και η καθοδηγούμενη (από άκρως εμπορικά κριτήρια) πώληση, αποπροσανατολίζουν την έρευνα, παραπλανούν & μετατρέπουν την αγορά σε κακή συναλλαγή. Κάποια από αυτά, διαμορφώνουν τιμές δυσανάλογες της ποιότητας.

  • Διαδίκτυο: είναι απρόσωπο, κρύβει συχνά παγίδες, ενώ ανακριβείς-αναξιόπιστες κριτικές, οδηγούν σε λάθος επιλογές.
    |

Τύπος

Επιλέξτε ένα από τους παρακάτω τύπους ποδηλάτου, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τη χρήση για την οποία αυτό προορίζεται: Mountain, Πόλης, Trekking, Fitness, FixUrbanCruiser, Δρόμου, Comfort, Cross, Gravel, Ηλεκτρικό, Σπαστό, Freestyle, Bmx, Fat, Chrono, Marathon, Τριάθλου κλπ σε ανδρική, γυναικεία ή παιδική έκδοση. 
|

Μέγεθος πλαισίου

Εκτός από το μέγεθος των τροχών (26, 27.5, 28, 29 κλπ), θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το μέγεθος του πλαισίου, που είναι το σημαντικότερο, αλλά εσκεμμένα για καθαρά εμπορικούς λόγους, κάποιες φορές αποκρύπτεται. Άνθρωπος και ποδήλατο είναι ένα σύστημα που πρέπει να λειτουργεί αρμονικά, διαφορετικά δεν αποδίδει, κουράζει & δημιουργεί προβλήματα σε γόνατα & μέση. Με μέτρηση των σωματομετρικών σας στοιχείων (μετρήσεις ύψους, άκρων, κορμού, ώμων κλπ) & μετά από επεξεργασία τους, προκύπτει το μέγεθος του πλαισίου, το οποίο είναι διαφορετικό για κάθε τύπο ποδηλάτου, σύμφωνα με τη γεωμετρία που η κάθε εταιρία εφαρμόζει. Προσέξτε επίσης την εργονομία: λεπτομερείς ρυθμίσεις, προσαρμόζουν τη θέση οδήγησης στις προσωπικές σας απαιτήσεις και σας εξασφαλίζουν άνεση & αρμονία. Scan-Fit-Ride
|

Ποιότητα

Συγκρίνετε τις ποιοτικές διαφορές μεταξύ ποδηλάτων ίδιου τύπου & αξίας, αλλά διαφορετικών εταιρειών. Χαμηλή ποιότητα εγκυμονεί: ασυμβατότητα, δυσλειτουργία, βλάβες-φθορές, υψηλό κόστος επισκευής, επικινδυνότητα & απογοήτευση. Ενημερωθείτε για τα υλικά, τον τόπο & τρόπο κατασκευής, την αποτελεσματικότητα, τη τεχνολογία, τη δυνατότητα μελλοντικών βελτιώσεων & τις παρεχόμενες εγγυήσεις.
|

Εμφάνιση

Το ποδήλατο πέρα από σωστό, θα πρέπει να σας ικανοποιεί αισθητικά, να διαθέτει φινέτσα και κομψότητα, ώστε να σας αρέσει και να μην περνάτε απαρατήρητοι. Δείτε όλα τα διαθέσιμα χρώματα του μοντέλου στο οποίο θα καταλήξετε. Μη σας ξεγελάει μόνο η εμφάνιση, που δεν σημαίνει πάντα καλή ποιότητα (πχ μηχανικά δισκόφρενα, διπλές αναρτήσεις κλπ). 
|

Τιμή

Συγκρίνετε πάντα τις τιμές μεταξύ ποδηλάτων ίδιας ποιότητας & τύπου, αλλά διαφορετικών εταιρειών. Προσέξτε τις ιδιαίτερα χαμηλές ή υψηλές τιμές. Ενημερωθείτε για εκπτώσεις και ειδικές προσφορές. Η βιομηχανοποίηση του ποδηλάτου έχει μειώσει το κόστος και υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών, για κάθε πορτοφόλι. Μη ξεπερνάτε τις οικονομικές σας δυνατότητες & μη παρασύρεστε σε διαφορές χρημάτων που δεν ανταποκρίνονται σε διαφορές ποιότητας (φίρμες, μοντέλα κλπ). Συνυπολογίστε την επιπλέον δαπάνη αγοράς εξοπλισμού (φαναράκια, φτερά κλπ), αν αυτός δεν παρέχεται πάντα δωρεάν. Και μην ξεχνάτε: «Σωστό ποδήλατο δε σημαίνει: ξοδεύω πολλά χρήματα». 
|

Εγγύηση

Βεβαιωθείτε ότι το ποδήλατο πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και παρέχει εγγύηση αντοχής υλικών, καλής λειτουργίας & ασφάλειας. Μάθετε τη διάρκεια, τους όρους, τη κάλυψη και τα ψιλά της γράμματα. Ρωτήστε αν για το μοντέλο που επιλέξατε υπάρχει: διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, δυνατότητα μελλοντικών βελτιώσεων και εξειδικευμένο service. Σημαντικό είναι αν και κατά πόσο το service παρέχεται δωρεάν, είναι άμεσο & υπεύθυνο. 
|

Υπηρεσίες

Διαπιστώστε αν υπάρχει: διάθεση να ασχοληθούν μαζί σας, συνέπεια στην ενημέρωση, σωστή καθοδήγηση, σιγουριά και υπευθυνότητα. Ζητήστε να σας ενημερώσουν για τη σωστή χρήση και τα μυστικά του ποδηλάτου και τέλος μη ξεχνάτε ότι χρειάζεστε κάποιον που θα είναι κοντά σας όχι μόνο πριν, αλλά κυρίως μετά την αγορά. 
|

Τελική Επιλογή

Η εξέλιξη του ποδηλάτου, οι γνώσεις και η συνέπειά μας θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και παράλληλα να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω, ώστε να επιλέξετε το ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ για σας με τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ & την καλύτερη ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ!